Технології
Подобається

Що потрібно мати в автомобілі взимку на випадок аварійних ситуацій ?

31/12/2015
Що потрібно мати в автомобілі взимку на випадок аварійних ситуацій ?

Зима – досить непростий період для кожного водія. Крім очевидно ускладнюючих умов водіння, в гру вступають надзвичайні ситуації – машина може стихнути в самій непрохідній глушині, залишивши вас на морозі і без найменших перспектив на порятунок. Щоб проблеми не застали вас зненацька, досить буде возити з собою елементарний набір виживання – приблизно такий.
Провід для прикурювання
Через холоди, акумулятор автомобіля відмовляє набагато частіше звичайного. Якщо не хочете опинитися на узбіччі в промерзлій машині – подбайте, щоб в багажнику лежали дроти для прикурювання. Важливе значення мають довжина дроту і зручні, великого перерізу зачепи для клем.
Троси
Друга за необхідності річ. Не факт, що у вашого рятівника буде буксирувальний тросс – зрештою, застрягли-то ви. Купуйте міцний, зі зручними зачепами тросс і киньте його в багажник: хто знає, коли він вам знадобиться.
Теплий одяг
Зрозуміло, що взимку ви і так одягаєтеся досить тепло. Але подумайте про можливість довгого очікування евакуатора в заглушеній машині – і ви погодитеся: краще мати куртку і теплу кофту про запас. Відмінним вибором стане термобілизна, що займає мінімальний простір в багажнику, або навіть салоні автомобіля.
Запас палива
Просто про всяк випадок. Возите з собою каністру на 5-10 літрів, в якості недоторканного запасу. Так ви можете бути впевнені, що зможете вибратися з глушині – а якщо очікування допомоги затягнеться надовго, то розвести багаття з каністрою бензину буде простіше простого.
Лопата і килимок
Не варто економити на лопаті, яку ви збираєтеся возити в багажнику сніжною зимою. Спецвироби для автомобілістів виконані з міцного заліза, вміють складатися і не займають в багажнику багато місця. В якості додаткового засобу, який допоможе вибратися із замету, возите з собою звичайний гумовий килимок. Він створить колесу необхідний рівень зчеплення. Крім того, килимок можна використовувати в якості додаткового теплоізолюючого матеріалу, просто підклавши його під капот.
Все для коліс
Сюди ми включаємо необхідні дрібниці, які обов'язково повинні бути в багажнику. Домкрат, насос, запасне колесо – з цим ясно, на спущених колесах далеко не заїдеш. Крім цього, киньте в бардачок пачку кухонної солі – допоможе на обледенілій дорозі.
Аварійний комплект
Взимку темніє дуже рано. Перспектива лагодити заглухлу машину на неосвітленій дорозі може радувати тільки мазохістів, які не цінують своє і чуже життя. Подбайте про те, щоб в багажнику був знак аварійної зупинки, світловідбиваючий жилет і ліхтарик з запасом батарейок. Все це допоможе іншим водіям побачити вашу машину.

0 (2)

 


                         



Коментарі