Економіка України
Подобається

Волонтери хочуть до кінця 2016 року перевести всі адмінпослуги в електронну форму

08/12/2015
Волонтери хочуть до кінця 2016 року перевести всі адмінпослуги в електронну форму

IT-волонтери, які створили електронний портал igov.org.ua, мають намір до кінця 2015 року перевести 250 адміністративних послуг в електронну форму, до кінця наступного року – всі, повідомив активіст ICT Competence Center Дмитро Дубілет в ході презентації порталу в Києві. 

appscan-source-information-center-210

За його словами, зараз на порталі в електронній формі доступні 184 послуги. Найбільша кількість послуг доступно жителів Дніпропетровщини – 147, Київській – 63, Львівській – 55, Тернопільській – 51 і Миколаївській – 47.

Дмитро Дубілет зазначив, що в планах волонтерів передача порталу на баланс міжнародної антикорупційної мережі Transparency International, а потім портал буде переведений на баланс Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Ми попередньо домовилися, що портал перейде на баланс Transparency International на початку наступного року. Щоб потім перейти на баланс Мінекономрозвитку. Але це буде тільки коли 80% адмінпослуг перейдуть в електронну форму", – підкреслив Дубілет.

IT-волонтери запустили портал електронних адміністративних послуг igov.org.ua в червні 2015 у співпраці з українськими органами виконавчої влади.

Нагадаємо, що на сайті Верховної Ради з'явився сервіс "Відкриті дані".


                         



Коментарі