Економіка світу
Подобається

З’явився список турецьких продуктів, про які доведеться забути росіянам

30/11/2015
З’явився список турецьких продуктів, про які доведеться забути росіянам

Економічні санкції Росії проти Туреччини в продовольчій частині будуть аналогічні заборонам на поставки з США і ЄС


Перелік товарів, які потраплять під санкції газеті "Известия" надало близьке до Мінсільгоспу РФ джерело.

Російський уряд готовий заборонити турецькі поставки охолодженого та замороженого м'яса великої рогатої худоби, м'ясо та харчові субпродукти свійської птиці, м'ясо солоне в розсолі, сушене чи копчене м'ясо, молоко і молочну продукцію, включаючи сир і сир, а також безлактозную продукцію, всю рибу (у тому числі морепродукти – молюсків і ракоподібних), горіхи і фрукти, овочі (у тому числі їстівні коренеплоди), ягоди і зелень.

Згідно з даними Федеральної митної служби (ФТС), за дев'ять місяців цього року експорт продукції з Росії до Туреччини склав $15 млрд, імпорт – $ 3 млрд. Росія імпортує з Туреччини в основному овочі та фрукти, сума цих поставки за три квартали цього року склала $748 млн. З фруктів Росія у великій обсязі закуповує турецькі цитрусові, цього року сума поставок склала $135 млн

Також у великому обсязі Росія закуповує турецькі персики і абрикоси, сума імпорту за три квартали цього року склала $33 млн і $29 млн відповідно. 

Зазначимо, 28 листопада Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів щодо Туреччини – тобто антитурецьких санкцій.
Пізініше російська газета "Ведомости" з посиланням на високопоставленого чиновника повідомила, що Росія через новорічні свята введе "обмежені" санкції проти Туреччини.
А замінити турецькі товари в Росії вже визвалась влада Єгипту.

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі