Економіка світу
Подобається

Не тільки Прип’ять: 10 головних міст-примар Європи (ФОТО)

28/10/2015
Не тільки Прип’ять: 10 головних міст-примар Європи (ФОТО)

Серед туристів, які люблять містику і таємничість, дуже популярно подорожувати по покинутих містах, які нагадую кадри з апокаліпсичних фільмів


Напередодні Хеллоуїна, який традиційно відзначається в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, розповімо про десять найцікавіших міст-примар Європи.
Не маючи раніше жодного жителя покинуті міста по всьому світу знову відроджуються, оскільки туристи приїжджають сюди здалеку, щоб відобразити спорожнілі напівзруйновані будівлі або пустельні вулиці.
Від промислових міст, евакуйованих через викликані діяльністю людини катастроф до активно розвиваючих агломерацій, вимерлих через провал місцевого підприємства – це головні міста-примари Європи, які все ще можна відвідати.

Припять, Україна

Покинуте місто Прип'ять поблизу північного кордону України з Білоруссю, ймовірно, найвідоміший місто-привид в усьому світі.
Його жителі були змушені покинути свої будинки з майном, яке встигли зібрати, після аварії на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року – найгіршої ядерної катастрофи у світі.
Фотографи з'їжджаються з усього світу, щоб зафільмувати спорожнілі лікарні, кинуті квартири, завмерле колесо огляду і залишині особисті речі жителів, серед яких дитячі іграшки, в колись квітучому радянському місті, де проживали 50 000 чоловік.
Заборонена зона створена навколо занедбаної станції, щоб захистити людей від впливу радіації.
Туристи можуть отримати денний пропуск в місто, а робочим, що відновлють деякі ділянки міста, дозволяется перебувати в місті обмежену кількість годин на місяць. Вчені говорять, що місцевість не буде безпечною для проживання ще 20000 років.

Орадур-сюр-Глан, Франція

Зруйноване нацистськими військами під час Другої світової війни село Орадур-сюр-Глан було місцем масового вбивства місцевих жителів. Тут в червні 1944 року розстріляли 642 людини.
Сьогодні її руїни представляють свого роду пам'ятник місцевим жителям, серед яких було більше 400 жінок і дітей, застрелених в упор або згорілих заживо.
З моменту масового вбивства село залишається недоторканим. Нове поселення було побудовано неподалік. У ньому проживає понад 2000 чоловік.

Фамагуста, квартал Вароша, Кіпр

Здалеку квартал міста Фамагуста виглядає як будь який прибережний курорт, який повинен бути заповнений туристами в пошуку сонячних променів. Однак при ближчому розгляді Вароша – один з найпохмуріших морських курортів у світі.
По берегах Вароші колись прогулювалися знамениті кінозірки, такі як Елізабет Тейлор і Бріджит Бардо.
Однак влітку 1974 місто з населенням в 40 000 чоловік був захоплений турецькими військами. Місцеві жителі бігли звідси.
Сьогодні курорт займають турки. Його пляжі порожні, а застарілі готелі поступово завойовує природа.

Імбер, Англія

Це село, розташоване в Уілтширі на рівнині Солсбері, було евакуйовано в грудні 1943 року. Союзні війська використовували місцевість для підготовки вторгнення в Європу під час Другої світової війни.
Місцевим жителям так і не дозволили повернутися в свої будинки, і село донині залишається тренувальним майданчиком для британських солдатів.
Однак воно відкривається знову для відвідувачів на деякий період протягом року, зазвичай на Різдво і в так звані банківські канікули.

Піраміда, Норвегія





 

На сьогоднішній день Головними місцевими жителями селища Піраміда (Норвегія) є білі ведмеді. Це Колишній радянське селище, що розташувалося навколо вугільної шахти, і покинуте в 1998 году.
 У самий активний период тут проживали +1200 осіб.

Спиналонга, Греція

Застаріле і віддане у владу природи поселення до 1957 року було колонією для хворих на лепру. П'ять років потому острів спорожнів.
Кілька століть тому скелястий острів був обнесений фортецею, а в статусі колонії брав прокажених, яких було необхідно утримувати в ізоляції, з Криту і решти Греції.
Сьогодні туристи можуть прогулятися по острову і сфотографувати приголомшливі морські види.

 

Міловіце, Чехія

Дане місто розташовується приблизно в 50 кілометрах від столиці  Чехії. До 1990 року в місті проживали військові з СРСР.
З виведенням військ з Чехії місто спорожніло. До цього в ньому проживало близько 30000 чоловік. Зараз – нікого.
У місті проходили зйомки фільмів "Життя і незвичайні пригоди солдата Івана Чонкіна" (1993 рік) і "Хостел" (2005)
Доел, Бельгія

Невелике містечко-привид з назвою Дойль існує в Бельгії вже 700 років, але з 70-х років минулого століття призначений під знесення з причини того, що було кинуте жителями.
В даний час в місті можна зустріти художників, які надають йому своєрідний колорит.

Балестрино, Італія

Це місто, яке сьогодні є одним з міст-примар Європи, скриває безліч секретів, зокрема, точно ніхто не знає, коли воно було побудоване, а також точно не ясно, чому місцеві жителі стали його залишати.
Балестіно відмовляється відкривати свої таємниці. Однак очевидно, що природні катаклізми, що мали місце близько 60 років тому, змусили місцевих жителів шукати собі новий притулок.

 

Каяки, Туреччина

На початку XX століття це місто був наділено, в основному, грецькими християнами. Але в 1923 році, в результаті Греко-турецької війни, жителі міста (як і тисячі інших греків) були змушені покинути Туреччину.
Зараз тут знаходиться близько 500 будинків, охоронюваних турецьким урядом. Вхід – за невелику п
лату.

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru

 

 


                         



Коментарі