Економіка світу
Подобається

Ідея на мільйон! Цей простий винахід приніс його творцеві величезний капітал (ФОТО)

28/10/2015
Ідея на мільйон! Цей простий винахід приніс його творцеві величезний капітал (ФОТО)

Мільйон можна отримати різними способами. Хтось успадковує незліченні багатства від батьків, хтось примудряється закохати в себе багатія, хтось видобуває гроші нечесним способом, а хтось заробляє капітал своїм розумом.

Як виявилося, щоб стати мільйонером, не обов'язково бути Біллом Гейтсом або Стівом Джобсом і придумувати нові електронні пристрої. Молодий швейцарець Тило Амельс (Tilo Ahmels) заробив свій перший мільйон завдяки тому, що винайшов … мішок! Звичайно ж, цей мішок не зовсім простий, а з особливим секретом. Проте ця річ геніальна в своїй простоті.

 

 

Живучи в швейцарському Базелі, Тіло часто прогулювався уздовж набережної Рейну. Він звернув увагу на те, що багато місцевих жителів люблять купатися в річці в жарку погоду. А ті, хто працює неподалік, іноді навіть виходять скупатися в робочий час.

Тіло Амельс і сам любив поплавати в Рейні. Але особливості цієї річки слід враховувати всім тим, хто любить плавати на далекі відстані. Оскільки Рейн судноплавний, то перепливати з одного берега на інший тут заборонено і доводиться плавати лише вздовж набережної. А так як річка має досить швидкою течією, то тим, хто поплив занадто далеко вниз по річці, доводилося повертатися до речей пішки, оскільки сил на плавання в інший бік вже не було.

 

Тоді в голову Тило прийшла чудова ідея. Він створив спеціальний непронекний мішок, в який можна скласти свої речі і взяти їх з собою. Мішечок герметично застібається і кріпиться до ноги або руці зручною ручкою, нітрохи не заважаючи плаванню.

Більше того, наповнений повітрям мішок може служити додатковою опорою на воді, допомагаючи утримуватися плавцям на поверхні. Його яскраві кольори роблять людину більш помітним, і при нещасному випадку рятувальникам простіше примчатися на допомогу, орієнтуючись на квітчастий міхур.

Цей винахід припав до смаку знайомим Тило, і в 2002 році він почав фабричне виробництво своїх мішечків-рибок, які отримали назву Wickelfisch. Нашій людині ціна такого мішечка може здатися великою, однак швейцарці визнали вартість у 25 євро цілком прийнятною. Чудо-рибки стали користуватися неймовірним попитом і незабаром принесли їх творцеві перший мільйон.

Примітно, що в Базелі організована ціла інфраструктура для плавців. У багатьох місцях зроблені зручні спуски у воду, навіть якщо поблизу немає пляжу. А в комплекті з Wickelfisch йде спеціальна карта міста, на якій позначені водні маршрути.

За десять з невеликим років плавці в Базелі стали такою ж невід'ємною частиною пейзажу, як пішоходи або велосипедисти. Тут можна запросто побачити людину, яка виходить з води, одягається під прихоплену з собою одяг і прямує на роботу або ділову зустріч.

А рибка-мішечок стала одним з нових символів міста. Багато туристів купують собі Wickelfisch на згадку про відвідини Базеля.

Звичайно ж, у наших умовах такий мішок для плавців навряд чи стане популярним найближчим часом. Хіба що ховати в нього одяг і брати з собою у воду, щоб ніхто не вкрав твої речі на березі. Але сама по собі ідея оригінальна і заслуговує уваги. Якщо тобі сподобалося це винахід, то неодмінно розкажи про нього своїм друзям.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ру

 


                         



Коментарі