Економіка світу
Подобається

У Росії порахували, скільки їм коштуватиме залізниця в обхід України

28/09/2015
У Росії порахували, скільки їм коштуватиме залізниця в обхід України

zaliznycia_kolija_05ca4

Російська залізниця в обхід України має запрацювати до кінця 2017 року і коштуватиме понад 50 млрд руб (близько 22 млрд грн)

Про це заявив віце-президент ВАТ РЖД Олег Тоні заявив.

"Це стратегічний проект, у стислі терміни – до кінця 2017 – нам належить побудувати 122 км двошляхової електрифікованої залізниці, п'ять електропідстанцій, 60 км зовнішньої ділянки з електропостачання", – сказав він.

На цій ділянці працюють підрозділи РЖД – 100% дочірня компанія Росжелдорстрой, а також залізничні війська Росії. Планується, що залізниця буде здатна пропускати як пасажирські поїзди, так і вантажні потяги.

Нагадаємо, 21 вересня прем'єр-міністр Дмитро Медведєв підписав розпорядження уряду про будівництво ділянки залізниці Журавка-Міллерово в обхід території України.

Росія ухвалила рішення про початок в 2015 році будівництва залізничного обходу території України для поїздів, що прямують з центральних районів країни в південні регіони.

Згідно з проектом, необхідно побудувати нову ділянку залізниці між станціями Журавка і Чертково (сьогодні між ними поїзди ходять по території України), а також реконструювати ділянку магістралі від Прохорівки до Батайська під необхідні обсяги пасажирського руху. Вартість усього проекту – близько 55 млрд рублів.


                         



Коментарі