Економіка світу
Подобається

До кінця року на Тайвані з’явиться перший у світі «ультраширокосмуговий» інтернет

21/09/2015
До кінця року на Тайвані з’явиться перший у світі «ультраширокосмуговий» інтернет

XG-FAST мідне опотоволокно

Трохи більше року тому фахівці Bell Labs, використовуючи технологію XG-FAST (еволюційний розвиток G. fast) змогли встановити новий світовий рекорд швидкості передачі даних по мідних телефонних лініях — 10 Гбіт/с. Випробування даної технології зараз проходять приблизно в 30 країнах світу, наприклад, експеримент з наданням послуг «ультраширокосмугового» доступу до мережі Інтернет на базі стандарту G. fast нещодавно розпочався в Англії. Між тим, перші комерційні підключення за технологією G. fast, з’являться на Тайвані вже до кінця цього року.

Про це йдеться в нещодавньому прес-релізі компанії Alcatel-Lucent, передає Корупція.Маркет

Якщо вірити офіційній статистиці, на Тайвані послугами широкосмугового доступу до мережі Інтернет користуються близько 68% населення (домогосподарств). Попит на послуги «ультраширокосмугового» доступу до мережі Інтернет неухильно зростає в силу появи і популяризації телебачення надвисокої чіткості (4K UHDTV) і сервісів потокового HD-відео. Задовольнити зростаючий попит можна за допомогою прокладення оптичних каналів зв’язку, але цей варіант можливий далеко не у всіх випадках. Старі будівлі і відсутність інфраструктури роблять вартість проектів з надання послуг FTTx (fiber-to-the-premises) захмарною. Саме тут на допомогу приходить технологія G. fast. У район надання послуг заводиться оптичний термінал — точка розподілу каналів G. fast, а роздача по домогосподарствах відбувається вже по звичайному мідному телефонному кабелю. На коротких відстанях (до 500 метрів) технологія G. fast забезпечує швидкість передачі даних до 1 Гбіт/с. Крім того, користувач сам підключає шлюз G. fast, що додатково знижує вартість послуг.

На Тайвані послуги «ультраширокосмугового» доступу до мережі Інтернет компанія Alcatel-Lucent буде просувати спільно з місцевим інтернет-провайдером Chunghwa Telecom. Як шлюзів G. fast планується використовувати продукцію компанії Gemtek Technology, а постачальником мережевого обладнання для розгортання мереж GPON і розподільних точок G. fast виступить сама Alcatel-Lucent. Запуск першого комерційного сервісу з наданням послуг G. fast очікується в четвертому кварталі цього року.


                         



Коментарі