Махінації
Подобається

ТОП-10 відмазок працівників ЖЕКу

20/09/2015
ТОП-10 відмазок працівників ЖЕКу

Гарячої води немає, світло не горить, а в під’їздах знову брудно… Але дзвінок у ЖЕК відкладаєш до останнього. Бо чути однотипні відмазки комунальників настрою чомусь немає.

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу

 

 

Здається, до прислів'я "Краще зробити і шкодувати, ніж не зробити і шкодувати" усі без винятку працівники ЖЕКів знаходяться в опозиції. І якби у іншому паралельному всесвіті це прислів'я приймали як закон, неодмінно б вийшли проти цього із масштабним пікетом. Корупція.Маркет зібрала ТОП відмазок, які із ймовірністю у 99,9% почує українець, нарешті вирішивши розповісти ЖЕКові про свою проблему.


1. У нас велика аварія

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу - фото 1

Зазвичай цією фразою ЖЕК може пояснити будь-яку проблему. Навіть неприбране попід під'їздом листя. При цьому пояснювати, яка саме аварія працівник не збирається – складається враження, що від тією страшної події перебуває у стані шоку, тому мову геть відібрало. Тож мешканцю треба самому домалювати картинку: вогонь охоплює територію, сантехніки поливають полум'я із труб, а двірники обмахують його ганчірками для миття підлоги. Тоді стає ясно: на боротьбу з таємничою аварією мобілізовані геть усі і на допомогу чекати не варто.

2. Йдуть ремонтні роботи

Хоча планове відключення гарячої води позаду, але, як відомо, ЖЕК не завжди живе за планом. І от тепер уже позапланово з гарячого крану вже місяць не пролилося ані краплини. В ЖЕКу зауважують: "Зрозумійте, ми ремонтуємо. Бачите, усе розрито". Канаву справді важко не побачити, а ще важче відмовити дітей бігати по її краю. Але якби вам дали завдання написати про неї твір, крім епітетів "страшна" і "небезпечна" ви неодмінно б вжили слово "безлюдна". Адже ані вдень, ані вночі працівників ЖЕКу там немає і близько. Що ж, можливо наразі вони саме вирішують проблему силою думки – адже, як вважають сучасні гуру, її сила просто безмежна.

3. Трохи – не рахується

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу - фото 2

Отже, ви досягли шалених успіхів – сантехнік із ЖЕКу прийшов до хати власною персоною. Поважно покрутившись, струсивши вам на підлогу увесь бруд з черевиків та щедро обдавши вашу квартиру перегаром, він таки починив кран… Ну майже починив. З крану більше не тече, але вперто капає. І звичайно, це вам не надто подобається. "Подумаєш, якісь краплини", – щиро посміхається сантехнік і, незважаючи, на ваші заперечення, збирається на вихід. Звісно ж, ситуацію виправити майже неможливо. Хіба що ви назбираєте круглу суму та засунете її до кишені спеціаліста… Тоді він проведе вам капітальний ремонт і шансів на успіхи буде трохи більше.

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу - фото 3

4. Це вже завтра

Відкладати на завтра те, що можна зробити за п'ять хвилин – улюблена фішка працівників ЖЕКу. Навіть о 9-й ранку працівник може "вже піти". Що й казати про дві справи, які можна вирішити за одну годину… Так, якщо вам відремонтували запобіжник, навіть не сподівайтеся, що візьмуться докручувати гайки в розетці. Розумієте ж, майстер ну дууже втомився, а свіжим силам взятися ніде.

5. Не з цією проводкою/не в цьому житті

Не зважаючи, де ви живете – у старій "хрущовці" або в новенькому хмарочосі – ваша хатня проводка, на думку ЖЕКовських електриків не витримує жодної критики. Тому годі і бажати, щоб хатні прилади працювали адекватно. Електрик не чарівник, тож проводка лишатиметься вашим домашнім фатумом, доки ви не додумаєтеся викликати спеціаліста з нормальної контори.

6. Ми вже це робили

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу - фото 4

Якщо у вашому під'їзді наразі відбувся сміттєвий бунт і хтось ну дуже невдоволений розкидав двотижневий запас пластикових пляшок, обгорток та залишків їжі, а на додаток на сходах ще і не горить лампочка і не вляпатися у продукти бунту майже неможливо, ЖЕК вас навряд чи зрозуміє. Так, ви запросто можете почути, що "цього тижня/цього місяця/цього року" у під'їзді вже робилося прибирання, а на більшу увагу ви не заслуговуєте. При цьому, взявши в руки ліхтарик і озирнувшись навколо, ви можете помітити, що деякі обгортки на сходах валяються далеко не тиждень. І навіть не місяць.

7. Подавайте письмову заявку

Раніше ви були впевнені, що ремонт запобіжника, що відповідає за світло у під'їзді не гідний ані абзацу тексту. Справа дрібна, побутова, а у ЖЕКу є відповідні спеціалісти. Проте аби навести лад, ви маєте написати письмову заявку і, звісно ж, подати її неодмінно в робочий час. Але якщо ви таки відпроситесь у керівництва, накатаєте потрібний документ і навіть додасте до нього диск із фото поламаного пристрою та відео, на якому ваш сусіда у темряві перечіплюється та падає обличчям на сходи, успіху це зовсім не гарантує. В ЖЕКу люди надзвичайно зайняті, а такий дріб'язок, як у вас, може зачекати.

8. Спеціаліст на обіді

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу - фото 5

Отже, кран відмовляється слухатися наказів і намагається перетворити вашу квартиру на справжнісіньке море. Мовляв, якщо у Київському морі купатися заборонено, тут вже плисти доведеться. І скоріше за все, не тільки вам, але і сусідам. В ЖЕКу звісно ж, поділяють ваші страхи і обіцяють допомогти. Але… не прямо зараз. Справа в тому, що сантехнік на обіді. А як повернеться – обов'язково вам зателефонує. При цьому час історії значення має вельми посереднє – обід може розпочатися як о 10-й, так і о 14-й годині. І звичайно ж, турбувати майстра підчас споживання їжі – дурний тон. Причому дурний настільки, що ремонт та меблі мешканців щонайменш двох квартир таких жертв не гідні.

9. Немає потрібних деталей

ТОП-9 відмазок працівників ЖЕКу - фото 6

Працівники ЖЕКу дуже раді б вирішити вашу проблему, але, на жаль, інструментів для цього немає. Причому, іноді доходить до смішного – у ЖЕКу може, наприклад, не виявитися перфоратора. Тож вам доведеться почекати, коли ситуація виправиться і з ваших же грошей на утримання територій захоплять необхідний інструментарій. Але…. В цьому місяці на цю подію сподіватися не треба. Ну, може, в наступному, десь у кінці. Якщо ж ситуація вас вкрай дістала і ви вирішили закупити інструмент за власні гроші, у ЖЕКу цьому навряд чи зрадіють. Скоріше за все пробубнять щось на кшталт: "Зачекайте, ми узгодимо з керівництвом". І навіть ж останнє дасть зелений світ вас із вашим новим обладнанням радше за все пошлють…. писати заявку (див. пункт 7).

10. Планове відключення
Регулярно, кілька разів на рік ЖЕК проводить планові відключення. Зазвичай це стосується води: як холодної, так і гарячої. Але що найцікавіше, так це те, що графік відключень мінливий. Можуть пообіцяти одне, а воду подадуть на 2-3 тижні пізніше. Або й на місяць затримають. А на будь-які притензії мають готову відповідь: у нас планове відключення. Найприкріше те, що рахунки все одно доведеться сплачувати. Хоч і місяць (в кращому випадку) без води були.

Як боротися з ЖЕК, можна дізнатися з відеоролику:

 


                         



Коментарі