Економіка України
Подобається

Сімдесят відсотків витрат на енергозбереження компенсує держава

15/08/2015
Сімдесят відсотків витрат на енергозбереження компенсує держава

Українці, які оформили житлову субсидію, отримають 70% відшкодування суми кредиту на придбання негазових котлів, енергоефективного обладнання та матеріалів.

Новину повідомляє «Преса України».

Дванадцятого серпня 2015 року КМУ ухвалив відповідну постанова, що була розроблена Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження, відповідно до якої держава буде відшкодовувати 70%  суми кредиту на придбання негазових котлів, енергоефективного обладнання та матеріалів,

Зазначимо, що до цього держава компенсувала 20% суми кредиту на придбання негазових котлів або 30% суми позики на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

Передбачається, що залучення субсидіантів до державної програми з енергоефективності дозволить прискорити термомодернізацію житлового фонду в Україні. Як зазначають у Мінрегіоні, беручи до уваги, що середній розмір кредиту на придбання «негазових» котлів сьогодні становить 17,1 тис. гривень, а на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів – 19,6 тис. гривень, держава за новими правилами відшкодовуватиме близько 12 тис. гривень і 14 тис. гривень відповідно.

Як повідомляється на соціальній сторінці Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, «з моменту реалізації програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів видано кредитів на загальну суму 286,2 млн грн. Кількість кредитів сягає 16,702 тис.».

Тільки за один тиждень  з 3 по 10 серпня, банки України видали  36,1 млн грн. кредитів на впровадження енергоефективних заходів.

Зауважимо, що для купівлі «негазових» котлів, з початку дії програми, банки видали 6,131 тис. кредитів на 103,2 млн грн.

 


                         



Коментарі