Економіка України
Подобається

Фірма Дубневичів розпиляла мільйон Одеської залізниці

14/08/2015
Фірма Дубневичів розпиляла мільйон Одеської залізниці

дубневичі

ДП "Одеська залізниця" 21 липня за результатами тендерів уклало низку угод з ТОВ "Корпорація КРТ" на постачання деталей для залізничних колій на 896 тисяч гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають"Наші гроші".

Придбано ізоляцію стикову Р-65 по 197,04 гривні за штуку, а також два види торцевих ізолюючих прокладок – 8 мм по 7,74 гривні за штуку і 4 мм по 4,68 гривні за штуку.

Засновником "Корпорації КРТ" є ТОВ "Агропромислове Підприємство "Львівське". Бенефіціарними власниками компанії є народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичі з Львівщини ("Блок Петра Порошенка").

натиснути для збільшення 

Єдиним конкурентом Дубневичів на тендерах було ТОВ "Львівбуд", власником якого є Юрій Романюк, а директором – Тарас Ціж. Обидвоє раніше були співвласниками ТОВ "Єврооснови" разом з Ігорем Хмелем, відомим як помічник екс-депутата Львівської міськради Романа Андрусишина.

Нагадаємо, в лютому "Львівбуд" виявився єдиним конкурентом ТОВ "Технобуд" на тендері на добудову терапевтичного корпусу Городоцької лікарні за 33 млн гривень.

Власником "Технобуду" є Юрій Пастернак, який раніше був директором згадуваної вище "Корпорації КРТ" і нині лишається керівником ТОВ "ФК "Енергія-Інвест" Дубневичів.

"Корпорація КРТ" вперше за останні три роки виграла державний підряд. У 2012 році ця фірма виграла близько 300 млн гривень. А ще з моменту заснування "Вісника держзакупівель" у 2008 році ТОВ "Корпорація Колійні Ремонтні технології" (також належало Дубневичам і згодом було ліквідовано) до 2012 року виграло тендерів на 2,7 млрд гривень.

Брати Дубневичі є представниками львівської групи залізничників, звідки походити Георгій Кирпа. Після того, як у 2011 році "Укрзалізницю" взяли під контроль донецькі, Дубневичі перестали отримувати залізничні підряди. У 2014 році "УЗ" очолив виходець з Львівщини Борис Остапюк.

Дубневичі відразу повернулись у тендери залізниці з фірмою ""Експозиція", яка отримала 305,39 млн гривень.

Ця компанія не мала прямого відношення до Дубневичів, але була зареєстрована за адресою фірми "Квадрохім", співвласницями якої є Наталія Дубневич, дружина Ярослава Дубневича, і Тетяна Дубневич, дружина Богдана Дубневича. А тепер у залізничні підряди повернулась "Корпорація КРТ", власниками якої є безпосередньо Дубневичі.


                         



Коментарі