Економіка України
Подобається

Комуналка по-новому: Кияни отримали нові шокуючі платіжки (ФОТО)

13/05/2015
Комуналка по-новому: Кияни отримали нові шокуючі платіжки (ФОТО)

362051-1

Кияни отримали нові платіжки, в яких тарифи на блакитне паливо підвищилися в шість разів, а на електрику для більшості населення – в два рази, причому для власників електроплит вже не буде ніяких поблажок.

Раніше при споживанні до 150 кВт / год на місяць електрику коштувало 0,3084 грн за кВт / год, і в цю категорію входила більша частина населення, з 1 квітня вартість 1кВт / год при споживанні до 100 кВт на місяць 0,366 грн, а від 100 до 600 кВт на місяць – 0,63 грн.

Вартість же всіх платіжок за рік зросла в 2,6 рази. Влада пропонує звертатися за субсидією, отримання якої в цьому році спростили. Однак реально її оформили всього 51700 чоловік. Експерти кажуть, що тарифи завищені як мінімум в два рази.

У цьому місяці кияни отримали платіжки за газ за новими тарифами, що діють з 1 квітня. Тепер ми будемо платити за газ в шість разів більше. Для тих, у кого немає газових лічильників, платіжний удар буде особливо відчутний, і найгірше тим, у кого газові колонки. 

Мешканці квартир з газовою плитою і гарячим водопостачанням, яких у Києві більшість, платитимуть з розрахунку 43,13 грн на людину, або 129,39 грн на сім'ю з трьох осіб. Ще минулого місяця "блакитний вогник" ім обходився в 7,79 грн на людину, або 23,37 на трьох. Для власників квартир з газовою плитою, без гарячої води та газової колонки тариф на людину 64,69 грн, або 194,07 на трьох. Власникам будинків з індивідуальним опаленням доведеться платити по 79,07 грн на 1 кв. м (в опалювальний період). А ось власникам газових колонок та газової плити взагалі не пощастило. Їм доведеться платити за тарифом 129,38 грн на людину. У "Київгазі" кажуть, що деяким власникам квартир з газовими колонками помилково прийшли платіжки з розрахунку 64,69 грн на людину, але це неправильно.

Для квартир з газовим лічильником (за наявності гарячого водопостачання) ціна 1 куба газу – 7,188 грн. Для житла, де газ використовують для індивідуального опалення, приготування їжі та підігріву води, плата складе 3,6 грн / куб. м (до 200 куб. м на місяць).

Помилок в нових платіжках, як пишуть у соцмережах, повно. Комусь замість п'яти проживають порахували 10. А комусь спало по дві платіжки: одна по лічильнику, інша – за кількістю зареєстрованих. Крім того, в платіжках не варто сума субсидій (для тих, кому вона призначена). У "Київгазі" кажуть, що відділ пільг не встиг залити в програму потрібну інформацію. І порадили самим внести суму призначеної субсидії і вирахувати суму до оплати. У ГІОЦ кажуть, що до платіжками не мають ніякого відношення, за них відповідає "Київгаз", де "Вести" запевнили, що виправлять всі помилки.

"У мене чоловік зареєстрований в однокімнатній квартирі, де ми живемо. І у нас немає лічильників ні на воду, ні на газ. Якщо в квітні минулого року він заплатив за всі послуги 148,5 грн (див. Фото), то зараз ми отримали платіжки на суму 383,7 грн. І це без електрики, яка також подорожчало вдвічі ", – говорить мешканка Шевченківського району Марина.

Експерт з питань енергетики Валентин Землянський вважає, що ціна на газ дуже завищена.

309138 374939 503501

 

Джерело: Корупція.Маркет


                         



Коментарі