Махінації
Подобається

Борги Києва за “донбаський” газ становлять $174 млн – “Газпром”

22/04/2015
Борги Києва за “донбаський” газ становлять $174 млн – “Газпром”

borg-gaz1

ВАТ "Газпром" заявляє про заборгованість НАК "Нафтогаз України" за постачання газу на непідконтрольні Києву території Донбасу 174,2 млн доларів, і вважає за необхідне укладення окремого прямого контракту на поставку газу в цей регіон.

Про це йдеться в повідомленні "Газпрому", пишуть "Українські новини", передає Корупція.маркет

Як заявив голова правління компанії Олексій Міллер, з початку року, станом на 21 квітня, "Газпром" направив споживачам окупованої проросійськими бойовиками та росіянами частини Донбасу 554,6 млн куб. м газу.

"Сума заборгованості "Нафтогазу" по цим поставкам досягла 174,2 млн доларів. Це питання має стати предметом спецпереговорів, і думаємо, що доцільно розглянути можливість укладення окремого прямого контракту "Газпромa" на поставку газу на південний схід", – сказав він.

Він додав, що "Газпром" продовжує стабільно постачати газ в Україну.

"Передоплата, отримана від "Нафтогазу" за квітневі поставки, з урахуванням залишку від передоплати за березень, становила 75,85 млн дол. За дві декади квітня за заявкам "Нафтогазу" поставлено 180,7 млн куб. м газу. Всі спірні питання, за винятком заборгованості за газ, поставлений "Нафтогазу" минулого року, вирішені. Поточні поставки газу регулюються виключно чинним контрактом від 2009 року", – сказав Міллер.

Водночас, за його словами, знижка на газ, надана урядом Росії, і рішення не пред'являти штрафи за умовою "бери або плати" не вимагають підписання будь-яких додаткових документів.


                         



Коментарі