Економіка України
Подобається

30 тисяч ветеранів АТО виявили бажання отримати земельну ділянку

13/04/2015
30 тисяч ветеранів АТО виявили бажання отримати земельну ділянку

Станом на 19 березня заяви на отримання земельних ділянок подали близько 30 тис. військовослужбовців.

REUTERS

Про це в інтерв'ю ZN.UA сказав глава Держгеокадастру Максим Мартинюк, призначений на цю посаду в березні 2015 року.

Найбільше заяв подано у Волинській (3443), Львівській (3171), Київській (3066), Миколаївській (2512), Житомирській (2159), Рівненській (1896) областях. Найменше – в Одеській (55), Харківській (56) і Запорізькій (246).

Виділено всього близько 10 тис. га, і цей процес, обіцяє Мартинюк, буде продовжуватися.

 

"Процес виділення земель ветеранам сьогодні йде в цілому без затримок, я особисто тримаю його на контролі – всі виникаючі спірні питання ми намагаємося вирішувати без тяганини в оперативному порядку", – повідомив чиновник.

За його словами, для учасників АТО діє стандартна процедура і нормативи отримання землі, прописані в Земельному кодексі. Але перед усіма начальниками обласних управлінь земельних ресурсів поставлено завдання знайти масиви – це кілька десятків гектар, як правило, – і розподілити їх між учасниками АТО.

Мартинюк зазначив, що питання того, як військовослужбовці потім будуть використовувати цю землю, це виключно їхня справа.

"Захочуть – продадуть, захочуть – побудують будинок або займуться фермерством. Це вже їхнє право, а наш обов'язок – виділити їм цю землю, на яку вони мають право згідно з законом", – сказав чиновник.
Детальніше читайте на УНІАН:http://economics.unian.ua/realestate/1066676-30-tisyach-veteraniv-ato-viyavili-bajannya-otrimati-zemelnu-dilyanku.html

Джерело: Корупція.маркет 


                         



Коментарі