Економіка світу
Подобається

Через п’ять років Європа повністю злізе з путінської нафтогазової голки – Альфред Кох

28/03/2015
Через п’ять років Європа повністю злізе з путінської нафтогазової голки – Альфред Кох

нафтогаз

Європейський Союз вже через п'ять років повністю відмовиться від імпорту російських вуглеводнів, вважає відомий російський політик і економіст Альфред Кох.



Про таку новину повідомляє Корупція.маркет з посиланням на Пресу України.



Альфред Кох у своєму аналізі нинішньої політико-економічної ситуації в світі висловив думку, що через агресивну зовнішню політику Російська Федерація повністю втратить ринок нафти і газу в Європейському союзі вже в самому найближчому майбутньому.


 

«Заходу від нас потрібна надійність і передбачуваність. Якщо її немає, то він буде послідовно злазити з нашої вуглеводневої голки. З Росії це не так видно. Але кожен, хто приїжджає в Європу – підтвердить: як гриби ростуть вітряні станції, все незручні місця забудовуються сонячними батареями, в морських портах з'являються все нові термінали для прийому зрідженого газу, трубопровідна інфраструктура Європи стає все менш залежна від поставок з Росії», – вважає Кох.

 

«Стрес-тест, проведений фахівцями з Кельна, показав, що Європа вже зараз може протриматися без російського газу більше двох місяців не відчуваючи будь-яких труднощів. А ще через максимум п'ять років – Європа зможе відмовитися від російських вуглеводнів. А іншого аналогічного ринку в Росії немає. Це буде плата за Крим і Новоросію», – продовжив російський економіст.

 

«Чи Готова Росія заплатити її? І потрібно було робити так, щоб її потрібно було платити? Це питання дорогі росіяни зададуть собі тільки тоді, коли постануть перед необхідністю оплати. Раніше вони ніколи не думають. Така їх загадкова російська душа. Як пишуть мої російські опоненти: тобі, німець, цього не зрозуміти», – завершив Альфред Кох.


                         



Коментарі