Ілон Маск “оголосив війну” роботам-убивцям

22/08/2017
Ілон Маск “оголосив війну” роботам-убивцям

Керівник компанії Tesla Ілон Маск та понад сотня інших провідних фахівців у сфері штучного інтелекту звернулися з відкритим листом до ООН

Вони закликають заборонити розробку та використання летальної автономної зброї. Документ підтримали експерти з понад 26 країн.

Автори листа вважають, що виробництво бойових роботів спричинить “третю збройну революцію”. Вони порівнюють це з винаходами ядерної зброї й пороху. До так званої автономної зброї належать, зокрема, безпілотники та автоматизовані кулемети.

Підписанти застерігають від воєнних дій “небачених масштабів, які розвиватимуться зі швидкістю, яку людство не може усвідомити”.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

“Це може стати зброєю терору, зброєю диктаторів або терористів, яку використовуватимуть проти безневинного населення, для неприпустимих цілей”, – вказано в листі.

Підписанти закликали ООН заборонити автономну зброю нарівні з хімічною відповідно до конвенції ООН 1983 року.

Нещодавно ООН вирішила розпочати формальні дискусії щодо автономної летальної зброї. Фахівці надіслали листа ООН напередодні Міжнародної конференції з питань використання штучного інтелекту, яку відкриють 21 серпня в Мельбурні.
 


                         



Коментарі