Технології
Подобається

“Укрпошта” зазнала хакерської атаки

08/08/2017
“Укрпошта” зазнала хакерської атаки

Сайт поштового оператора зловмисники "DDoS-ять" вже другу добу

Сайт "Укрпошти" другу добу піддається хакерській DDoS-атаці. Про це компанія повідомила на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 8 серпня.


Згідно з повідомленням, атака в основному спрямована на сервіс відстеження поштових відправлень.
"Сьогодні хакери знову активізувалися. Через такі дії і сайт, і сервіси працюють з перебоями або повільно", – йдеться в повідомленні поштового оператора.

В "Укрпошті" відзначили, що під час першої хвилі атаки, що почалася 7 серпня вранці, IТ-служба змогла нормалізувати ситуацію, і після 17:00 всі сервіси на сайті працювали належним чином.
Компанія в своєму повідомленні запевняє, що робить все можливе, щоб користувачі могли отримувати необхідну інформацію з сайту без перебоїв.

Популярне:  Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Нагадаємо, в коді вірусу-здирника Petya, який вразив Україну наприкінці червня, виявили інструкції російською мовою, розповів голова департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.


Як відомо, 27 червня українські банки, державні інтернет-ресурси і локальні мережі зазнали масованої хакерської атаки, яка поширювала вірус Petya.A, що блокував роботу комп'ютерних систем. За приблизними підрахунками, внаслідок хакерської атаки було виведено з ладу до 10% приватних, урядових і корпоративних комп'ютерів в Україні.


                         



Коментарі