Дизайн
Подобається

NASA розробило дизайн нового надшвидкого літака

27/06/2017
NASA розробило дизайн нового надшвидкого літака

Інженери аерокосмічного агентства США завершили черговий етап розробки надшвидкого літака проекту QueSST.


Експерти NASA і авіабудівної компанії Lockheed Martin Corporation заявили, що дизайн нового літака підходить для місії цього літального апарату, повідомляє офіційний сайт NASA.

Такий висновок інженери зробили після того, як в травні 2017 року масштабна модель конструкції QueSST завершила тестування в надзвуковий аеродинамічній трубі дослідного центру NASA Гленн в Клівленді.

Популярне: Новий податок для автовласників в Україні

"Це перехід від однієї віхи до наступної. Наше тісне партнерство з Lockheed Martin допомогло цьому. Зараз ми стали ще на один крок ближче до створення надзвукового літака X-Plane", – підкреслив менеджер розробників Девід Річвін.

Наступним етапом роботи буде споруда пілотованого одномісного літака X-Plane. Довжина тихого надзвукового літака складе 28,7 метра, він буде оснащений одним двигуном, з фюзеляжем і планером. Судно обладнають стандартним вертикальним кілем.

QueSST – проект, метою якого є розробка тихого літака, здатного здійснювати пасажирські перевезення на надзвуковий швидкості над населеними пунктами. Після завершення роботи над дизайном, NASA має намір провести льотні випробування і в 2021 році приступити до оціночних польотів.


                         



Коментарі