Економіка світу
Подобається

ЄС розробляє оборонний фонд у розмірі €1 млрд

07/06/2017
ЄС розробляє оборонний фонд у розмірі €1 млрд

Європейська комісія розробляє законопроект, що передбачає створення спільного оборонного фонду Європейського союзу, — пише The Guardian з посиланням на відповідне рішення ЄК.

«ЄС розробляє оборонний фонд у розмірі понад €1 млрд, сподіваючись поглибити співпрацю в блоці після Brexit», — йдеться в повідомленні з уточненням, що в планах фонду — об’єднати дослідження в галузі нових військових технологій, таких як безпілотні літальні апарати, літаки, що заправляються в повітрі, і системи кібернетичного захисту.

Так, ЄС має намір створити оборонний фонд обсягом близько 1 млрд євро до 2021 року, з яких 250 млн євро будуть призначені для розвитку досліджень в оборонній сфері. За інформацією джерела в Єврокомісії, фонд ймовірно стане частиною загального бюджету ЄС, який склав 155 млрд євро в 2016 році.


дивітся також: Нафта дешевшає через ситуацію з Катаром

Тим часом, у Білорусі почалися спільні антитерористичні навчання «Слов’янське братерство — 2017», в яких беруть участь підрозділи Повітряно-десантних військ Росії, Сил спеціальних операцій Білорусі та спеціального призначення Сербії, — повідомляється на сайті Міністерства оборони РФ.


                         



Коментарі