Економіка світу
Подобається

Біржі Європи падають через теракт в Лондоні і Катар

05/06/2017
Біржі Європи падають через теракт в Лондоні і Катар

Основні європейські фондові біржі демонструють у понеділок негативну динаміку після теракту в Лондоні, свідчать дані торгів.

ПопулярнЕ: Тарифи на комуналку: скільки платять в Європі (інфографіка)

Станом на 13.08 британський індекс FTSE 100 знижувався на 0,24%, до 7529,3 пункти, французький CAC 40 – на 0,53%, до 5314,92 пункти.

Біржі Німеччини закриті в понеділок у зв'язку з національним святом. За підсумками торгів п'ятниці німецький DAX виріс на 1,25%, до 12822,94 пункти.

На хід торгів впливають новини з Лондона, відзначає газета The Wall Street Journal. Увечері 3 червня автомобіль врізався в натовп на Лондонському мосту, після чого троє озброєних терористів, вийшовши з машини, напали з ножами на перехожих. Терористи були ліквідовані поліцією. В результаті теракту загинули сім осіб, 48 поранені, деякі у важкому стані. Поліція нейтралізувала терористів за вісім хвилин з моменту надходження виклику.

Крім того, інвестори реагують на повідомлення про те, що в понеділок сім держав оголосили про розрив дипвідносин з Катаром, припинивши морське і авіасполучення з цією країною, за "підтримку терористичних організацій".


                         



Коментарі