Технології
Подобається

Порошенко доручив Кабміну розібратися з проблемою авто з іноземними номерами

04/06/2017
Порошенко доручив Кабміну розібратися з проблемою авто з іноземними номерами

Президент України Петро Порошенко доручив уряду розібратися з ввезенням в країну автомобілів з іноземною реєстрацією. Таких авто по Україні зараз їздить щонайменше півтора мільйона.

ПопулярнЕ: Тарифи на комуналку: скільки платять в Європі (інфографіка)

Чиновники вважають, що власники нерозмитнених машин не тільки порушують закон, але і загрожують безпеці дорожнього руху.

Схем ввезення в Україну нерозмитнених автомобілів кілька.

У першому випадку власник оформляє автомобіль на себе. Тоді машина може перебувати в країні не більше десяти днів. Після цього її потрібно або розмитнити, або перетнути кордон. Це не дуже зручно, тому і популярно переважно серед жителів прикордонних територій.

У другому варіанті транспортний засіб оформляють на іноземну фірму, а реальний власник отримує довіреність на управління. Мінус – фактично ніяких прав на машину, і в разі, наприклад, викрадення, не можна навіть подати заяву в поліцію.

Крім того, закон забороняє українцям керувати автомобілями, що належать іноземцям. За це також можуть оштрафувати, а транспорт –
затримати.

По суті, автомобілі з іноземними номерами в Україні – поза законом, стверджують юристи. І це – проблема не тільки їх власників, а й інших водіїв.

Поза камерою страховики говорять: в разі ДТП з такою машиною, шанси отримати компенсацію мінімальні. Втім, самі власники евроавтомобілей запевняють, що зі страховкою у них проблем немає.

В Україні, за різними даними, від півтора до двох мільйонів машин з єврономерами, і кожен день їх стає більше. Легалізувати такий транспорт депутати навіть не намагалися, хоча в парламенті лежать з десяток законопроектів.


                         



Коментарі