Махінації
Подобається

Українців атакують банківські аферисти: як захиститися (інфографіка)

24/05/2017
Українців атакують банківські аферисти: як захиститися (інфографіка)

Зокрема, з’ясувалося, що за 2016 рік, аферистам вдалося “заробити” на українцях майже 340 млн гривень, зламуючи дані банківських карт.

У 2015 році їх дохід був у чотири рази менше.

“Згідно з опитуванням, 77% українців знають, що не можна розголошувати секретні дані своєї карти, але більшість людей при розмові з шахраєм передають цю інформацію і втрачають гроші”, – розповідають банківські експерти.

Однак, на дивлячись на це, кількість шахрайських схем з банківськими картами українців зростає. За даними “ЕМА”, у минулому році рекордно зросла кількість шахрайських сайтів, з 38 до 174. Такі сторінки в інтернеті зловмисники використовують, щоб отримати особисту інформацію про клієнта і дані банківської картки


Цікаве: Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу

“Останнім часом все частіше кіберзлочинці дзвонять користувачам платіжних карток, називаючись представниками НБУ і вимагаючи назвати конфіденційну інформацію про реквізити платіжних карт, суми залишків на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу тощо”, – повідомили в НБУ.

В основному, шахраї використовують п’ять схем для виманювання грошей у українців з рахунків: вішинг, шкідливі програми, фішинг, скімінг і накладки для готівки.281


                         



Коментарі