Економіка України
Подобається

У Гонтаревої анонсували нові валютні послаблення

27/04/2017
У Гонтаревої анонсували нові валютні послаблення

Національний банк України не може скасувати відразу всі валютні обмеження, однак найближчим часом він зробить нові заходи для лібералізації.

Популярне: Землю доведеться продати: МВФ висунув Україні жорстку вимогу

Про це заявив заступник глави НБУ Олег Чурій, повідомляється на офіційній сторінці регулятора в Facebook.

Зокрема, регулятор має намір спростити процедуру видачі індивідуальних ліцензій: ключову роль відіграватимуть банки, а не регулятор. Ліцензування відбуватиметься автоматично завдяки спеціальному IT-рішенню і одночасно з проведенням банком платежу.

"Всі обмеження зняти одночасно неможливо – це дестабілізувало б ситуацію на валютному ринку, а отже, і фінансову систему в цілому", – додав він.

За словами заступника голови НБУ, першочерговим пріоритетом регулятора є скасування обмежень, що стосуються зовнішньоторговельних операцій і припливу прямих іноземних інвестицій у країну. На другому етапі усуваються обмеження щодо портфельних інвестицій і потоків боргового капіталу. На третьому місці – лібералізація фінансових операцій для населення за кордон.

"Це все прописано у нашій концепції валютної лібералізації, узгодженої з Міжнародним валютним фондом і оприлюдненої в грудні", – уточнив Чурій.


                         



Коментарі