Економіка світу
Подобається

Росія готова розплатитися з боргами СРСР

19/02/2017
Росія готова розплатитися з боргами СРСР

Нещодавно росіяни вже заплатили Македонії 60 мільйонів боргу, тепер гроші очікує Боснія і Герцеговина.

Російська Федерація готова розплатитися з заборгованостями Радянського Союзу перед іншими країнами, що становить 125,2 мільйона доларів.

За його словами, угода про погашення останнього боргу на 125,2 млн дол. готова і чекає на підписання. Він вважає, що це може статися до літа нинішнього року.

Також співрозмовник видання зазначив, що нещодавно Мінфін РФ розплатився з Македонією, якій заборгував СРСР 60,6 млн дол.

Популярне: Стало відомо, кому пенсії не підвищать. А таких багато!​

І тепер, за його словами, Росії залишилося заплатити лише Боснії та Герцеговині, яка, як і Македонія, утворилася в результаті поділу Югославії і отримала право на витребування частини боргу колишнього СРСР.

“Угода технічно вже давно готова, – пояснило джерело в уряді. – Залишається тільки підписати, це питання найближчих місяців. Платіж проходить одним траншем через ВЕБ, там немає ніяких складнощів, до літа питання буде закрито”.

Борг СРСР перед іноземними країнами формувався різними шляхами. Країнам далекого зарубіжжя Союз заборгував внаслідок своєї активності на борговому ринку після 1983 року, а ось перед Югославією борг утворився в результаті торговельних взаємовідносин.


                         



Коментарі