Дизайн
Подобається

Перший у світі надрукований 3D міст для пішоходів (фото + відео)

09/02/2017
Перший у світі надрукований 3D міст для пішоходів (фото + відео)

В Іспанії в місті Алькобендас у парку Кастилія-Ла-Манча встановили перший в світі 3D-надрукований пішохідний міст. Призначений він для загального користування. Довжина споруди – 12 метрів, ширина – 1.75 метра, повідомляє Корупція Маркет.

Перший в світі 3D-друкований міст відкритий для пішоходів. Дизайном займався Інститут сучасної архітектури Каталонії, а самим проектом – іспанська будівельна компанія Acciona. В команді, якої був присутній Енріко Діні, творець 3D-принтера для друку великомасштабних об'єктів.

При реалізації задумки міська скарбниця суттєво зекономила на будівництві. Справа в тому, що міст створювався з цементного порошку, посиленого термопластичного поліпропілену. Важливу роль зіграло і те, що при тривимірному друку, надлишки при виробництві не викидаються, а використовуються повторно.

3d.1

У той же час завдяки машинному проектування інженерам вдалося зберегти природну структуру матеріалу, а не обмежуватися стандартними формами. Тому цей же міст, зведений з звичайних матеріалів, обійшовся б у кілька разів дорожче.


                         



Коментарі