Дизайн
Подобається

Тепло жити й не тужити: Як підняти температуру в квартирі власними силами – поради експертів

04/02/2017
Тепло жити й не тужити: Як підняти температуру в квартирі власними силами – поради експертів

За допомогою нехитрих домашніх приладів всього за півгодини можна підняти температуру повітря в квартирі на 5 градусів

Після нетривалої відлиги сильні морози повернуться до країни наступного тижня. З вівторка синоптики обіцяють знову до 20 градусів нижче нуля. Разом з тим, підвищити температуру в будинку власноруч цілком можливо.

У квартирі киянки Владислави температура не піднімається вище 20-ти градусів: крізь щілини у вікні кімнати продуває, а батареї при цьому ледь теплі. Жінка поскаржилася, що через холоднечу в будинку діти часто хворіють.

"Температура не піднімається вище 20 градусів, і ми вирішили своїми силами утеплитися. Найдоступніший метод утеплити вікно – ущільнювач, вартість його близько 4 грн за метр", – розповіла жінка.

1382211113_kak-uteplit-kvartiru1

Звичайна пакувальна плівка може бути також використана для утеплення вікон. Досить намочити скло мильною водою і наліпити шматок відповідного розміру – таким способом можна наполовину зменшити втрату тепла в приміщенні.

Щоб температура в кімнаті зросла відразу на кілька градусів – знадобиться великий шматок картону і фольга. Популярний відбивач, встановлений позаду радіатора – насправді дієвий спосіб збільшити тепловіддачу, стверджує майстер одного з комунальних управлінь.

"Це все залежить від теплопостачання теплоносія в систему будинку. Основна причина – це знос теплосистем, наших котелень. Найголовніше – прибрати всі протяги, які йдуть з вікон. По-друге, поставити відбивачі (за батареями. – Ред.) – він не даватиме гріти стінку, а відображатиме його на кімнату", – розповів майстер.

Менш відомий спосіб утеплитися – звичайний вентилятор, який рятує від спеки влітку. За півгодини таким способом можна підняти температуру в приміщенні на 5 градусів.

Однак такі економні методи допоможуть зберегти тепло в будинку лише частково. Для значного підвищення енергоефективності житла фахівці рекомендують ґрунтовно утеплити стіни зовні і замінити підлогу.

4

 


                         



Коментарі