Технології
Подобається

Експерт розповів, як заощадити на опаленні

08/01/2017
Експерт розповів, як заощадити на опаленні

Витрату зайвих коштів на опалення можна суттєво зменшити – для цього варто перш за все подбати про заходи енергозбереження за рахунок утеплення будинку. Відповідну думку висловив експерт у сфері енергоефективності Сергій Свистюк, передає Корупція Маркет

За його словами, із виділених 18 мільярдів кубічних метрів газу щонайменше 9,5 мільярда кубометрів – просто витрачаються невідомо куди. Зокрема, більшість ресурсів "губиться" через дах будівлі – це щонайменше 12%, а також вентиляцію у приміщенні – 20%. Третина тепла зникає через не утеплені належним чином стіни, а ще 7% – через підвал. Зникають також ресурси через вхідні двері та вікна – близько 23%, а на стиках стін – втрачається щонайменше 5%.

Експерт відзначає, що зменшити витрати енергії теоретично можливо у будь-якому житловому будинку, але це відбере стільки часу і грошей, що легше буде просто побудувати нову оселю.

Наприклад, будинок класу F (відносно старий) дуже складно перекомплектувати та новий лад. Зокрема, доведеться змінювати абсолютно усі інженерні мережі, тобто мешканців будинки треба виселяти.

На його думку, звичайних заходів із реставрації опалювальної системи та інших конструкцій у такому випадку недостатньо.

У енергоефективному будинку (із класу С переведений у клас А) – заходи зі збереження витрат опалення підвищені у десятки разів, тобто проведення робіт коштує недешево. До речі, в подібному помешканні живе співачка Руслана Лижичко, яка кілька років тому вирішила повністю переоблаштувати та утеплити його.
 


                         



Коментарі