Махінації
Подобається

33,7 тис грн. як відкупні від мільйонного штрафу

02/01/2017
33,7 тис грн. як відкупні від мільйонного штрафу

Податкові набивалися зменшити і відстрочити штраф дніпровському ТОВ.

Слідчі прокуратури Запорізької області спільно з працівниками УСБ ГУ Державної фіскальної служби (УКРІНФОРМ) в Дніпропетровській області та Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції України в Дніпропетровській області в порядку ст. 208 КПК України затримали начальника відділу однієї з податкових інспекцій Дніпра і заступника начальника відділу ГУ УКРІНФОРМ в Дніпропетровській області.

Чиновники УКРІНФОРМ вимагали неправомірну вигоду від представників товариства за вирішення питань, які виникли після його планової перевірки.

Так, після проведення перевірки ТОВ виявилися порушення, за які були нараховані штрафні санкції в розмірі 1.000.000 гривень.

За 20.000 гривень заступник начальника відділу пообіцяв «домовитися» зі своїми колегами про зменшення штрафу до 280.000 гривень.

Надалі, начальник відділу Державної податкової інспекції одного з районів міста також пообіцяв «допомогти» , але тільки в разі сплати ними 13.700 гривень. Якщо він отримає гроші, тоді штраф можна буде оплатити за вказаним актом планової перевірки частинами протягом 2017 року.

В рамках розпочатого виробництва, правоохоронці задокументували корупційну діяльність обох чиновників фіскальної служби, які по черзі вимагали від представників суспільства неправомірну вигоду

29 грудня 26-річного заступника начальника відділу обласної фіскальної служби і 32-річного начальника відділу Державної податкової інспекції одного з районів міста Дніпро, одночасно, затримали. Правоохоронці вилучили у них 33.700 гривень, які ті отримали в якості неправомірної вигоди.

Слідчим відділом прокуратури Запорізької області проводиться досудове розслідування по ч. 3 ст. 368 КК України.


                         



Коментарі