Махінації
Подобається

Що робити, якщо колектори приписали неіснуючий кредит

29/11/2016
Що робити, якщо колектори приписали неіснуючий кредит

Після того, як гривня знецінилася відносно долара в три рази, в Україні значно зросла кількість банківських боржників, передає Корупція маркет.

Це в основному люди, які купували в розстрочку житло і автомобілі.

Це перші претенденти на атаку колекторів. Навіть якщо банк, який видавав кредит, став банкрутом, це не означає, що борг позичальнику пробачили. Зазвичай його викуповує колекторська компанія. Далі вона і займається вибиванням грошей.

Колектори часто дзвонять після 21 години, коли люди вже вдома і розслаблені. Якщо ніяк не реагувати на ці дзвінки, то колектори дзвонять на роботу, до родичів, сусідів. В першу чергу тиснуть психологічно.

Досить поширеним випадком є ​​тиск на людей, які взагалі не брали кредит, помітили в Союзі захисту прав споживачів фінансових послуг. Доводять людей до того, що вони віддають гроші. Це суми від однієї до 20 тисяч гривень.

Якщо дзвонить невідомий, говоріть, що боргу немає і кладіть трубку. Якщо є технічна можливість, то запишіть розмову на диктофон. Після цього слід звернутися в банк, де, за словами колекторів є непогашений кредит.

Напишіть там заяву, і підпишіть у відповідальної особи банку. З цим бланком прямуйте в прокуратуру. Завірена заява є ознакою того, що хтось із злочинців заволодів базою даних банку. Прокуратура відкриє виробництво.

Крім цього, варто зробити копії паспорта, ідентифікаційного коду та подати їх особисто або листом до Служби з питань захисту персональних даних. Разом з документами в довільній формі повинна бути написана скарга. Разом з нею не зайвим буде подати аудіозапис розмови з колектором або лист з вимогою повернути борг, якщо таке було.


                         



Коментарі