Дизайн
Подобається

З Дніпра зроблять Амстердам

18/11/2016
З Дніпра зроблять Амстердам

У мерії створили відомство, яке займеться створенням нового іміджу міста Дніпро, передає Корупція маркет.

У дніпровській мерії оголосили про створення нового відомства – так званого Dnipro Development Agency, або агентства з розвитку міста. "Сегодня" дізналася, чим займатиметься новоспечена структура і навіщо подібний орган потрібен місту.

У міськраді кажуть, що головним завданням відомства стане формування позитивного іміджу Дніпра для потенційних гостей і інвесторів, розвиток туристичної галузі, а також супровід ініціатив, спрямованих на поліпшення інвестиційного клімату. "Наше завдання – ініціювати проекти, залучати якомога більше грантових, донорських коштів, інвестицій в місто, – розповів директор агентства Володимир Панченко. – Будемо займатися аналізом бізнес-проектів і проектів розвитку, в тому числі в сфері енергозбереження та екології, працювати з інвесторами".

За словами чиновника, основна концепція, від якої будуть відштовхуватися у відомстві, вже вироблена. "Вона буде будуватися на двох стовпах: Дніпро – комфортний простір для проживання і Дніпро – технологічний, індустріальний, науковий і бізнес-хаб. Створення саме такого іміджу для нашого міста ми бачимо на меті", – поділився Панченко.

Так, вже в найближчих планах відомства – проведення великого заходу: виставки-форуму "Дніпро-Арт-Індастріал", для участі в якому чиновники розраховують залучити провідних IT-фахівців міста, а також видних представників промислової і туристичної сфер. "Таким чином, ми хочемо поставити Дніпро на інвестиційну карту світу. Місто має створити власне нове обличчя", – підкреслюють в агентстві. Точних дат проведення в місті цієї великої бізнес-події чиновники поки що не називають, але обіцяють, що відбудеться вона в наступному році.

Ще одним своїм пріоритетом в новоспеченому відомстві називають великомасштабну підтримку малого і середнього бізнесу. З цією метою в агентстві вирішили провести конкурс бізнес-проектів, переможці якого зможуть отримати на розвиток своєї справи значні суми – від $ 30 тис. до $ 2,5 млн. Прийом заявок на участь в цьому конкурсі вже стартував, обмежень в сферах діяльності здобувачів тут немає, але пріоритетними є такі напрямки, як екологія та енергозбереження.

Втім, лише проведенням іміджевих заходів та конкурсів в новій структурі обмежуватися не збираються, виношуючи куди більш грандіозні плани, які повинні торкнутися навіть самого архітектурного вигляду Дніпра.

"Ми збираємося впроваджувати нову модель міського простору, яку ми назвали "Український Амстердам", – поділився планами Панченко. – Сенс цієї ідеї в тому, щоб розвивати забудову в Дніпрі по амстердамській моделі, поступово перетворивши його в гарне місто на річці, переважно з невисокою забудовою. Само собою, втілювати її ми будемо спільно з нашим архітектурним управлінням. Також активно будемо розвивати різні нестандартні туристичні напрямки: технологічний туризм, бізнес-туризм, арт-туризм, фуд-туризм. у нашого міста є все, щоб перетворитися на повноцінний туристичний центр – славна історія, різноманітні природні ландшафти, наявність цікавих об'єктів".


                         



Коментарі