Економіка України
Подобається

Українців навчили правильно позичати гроші

22/10/2016
Українців навчили правильно позичати гроші

Довірливі громадяни часто позичають свої гроші, сподіваючись лише на те, що позичальник "на слово", вчасно і в повному обсязі поверне їх самостійно, однак у більшості випадків все відбувається не за таким позитивним сценарієм, передає Корупція.Маркет.

Про те, як правильно скласти боргову розписку, яка допоможе повернути свої "кровні", повідомив юрист ЮФ Eterna Law Володимир Бандура, зауваживши, що боргова розписка це, фактично, договір позики і від того, наскільки правильно він складений, напряму залежить повернення коштів.

"Так, сторони в розписці часто забувають вказати, що конкретно хто-кому позичає гроші. Не прописують, що кошти підлягають поверненню, забувають вказати терміни. Без зазначення цих даних перспективи стягнення коштів за такою борговій розписці досить сумнівні", – розповів юрист.

Юристи також рядять складати боргову розписку саме вручну, а не друкованим текстом. Якщо позичаєте валюту (долари, євро, рублі), у розписці потрібно вказати еквівалент суми в національній валюті – гривнями, чітко вказуйте термін позики та реквізити сторін.


                         



Коментарі