Дизайн
Подобається

мистецтво світової архітектури

08/12/2015
мистецтво світової архітектури

Архітектуру називають «застиглою музикою», «виразником устоїв». Вона часом красномовніше за літописні сторінки розповідає про життя і культуру минулих поколінь та ще більше архітектура здатна розказати про те, чим сьогодні живе людина.

arch

Сучасна архітектура йде наперекір попереднім стереотипам краси та витонченості будівель. На зміну важким конструкціям з величними колонами та безліччю дрібних деталей приходять легкі скляні витвори, основна перевага яких — простота і практичність. Проте існюють і будівлі, розмаїтість деталей яких,  створює неперевершений шедевр в архітектурному баченні сучасного світу.   А  ви б хотіли побачити архітектурну симфонію..? Побачити "музику"..?

 

Храм Святого Сімейства, Барселона

Саграда Фамілія — один з найбільш вражаючих нетрадиційних соборів Європи. Цілих 40 років знадобилося архітектору Антоніо Гауді на зведення цього величного шедевру в готичному стилі. Будівництво храму досі не завершене і відбувається виключно на пожертви прихожан. Перший проект будівлі представив Франсиско дель Вільяр ще у ХІІХ ст. Гауді ж значно змінив проект, і тепер храм — одне найбільш відвідуваних місць Барселони. 

1 (1)

 

2. Бурдж аль-Араб, Дубай

Ти не повіриш своїм очам: розкішний 60-поверховий готель у формі вітрила розташований на приватному штучному острові і стоїть у морі на відстані 280 м від берега! Хол цього готелю вважають найвищим у світі. Його висота становить 182,2 м. Бурдж аль-Араб має власний вертолітний майданчик, тож відвідати тамтешній славнозвісний ресторан «Аль-Мунтаха» можна, прямо висадившись з повітря.

Звичайних кімнат в готелі не знайти — він поділений на 202 двоповерхові номери і вважається одним з найдорожчих у світі.

2

3. Інститут звуку та зображення, Хілверсюм, Нідерланди

Приголомшлива будівля Інституту звуку і зображення повністю вкрита кадрами голландського телебачення. Гігантський медіа-колаж на литому склі — справа рук графічного художника Яна Друпсена. Саме він так незвично оформив фасад будівлі, завдяки якому Інститут тепер тепер знаний у всій країні.

3

4. Гугенхайм, Більбо, Іспанія

Ця будівля зі складною конструкцією свого часу зламала всі стереотипи краси і закони високого мистецтва. Незвичайний музей, спроектований Френком Гері, докорінно змінив уявлення митців про архітектуру та змусив по-новому поглянути на способи пожвавлення індустріального міста.

6

5. Мон-Сен-Мішель, Нормандія, Франція

Мальовничий скелястий острів-фортеця Мон-Сен-Мішель знаходиться на північно-західному узбережжі Франції. З 1979 року входить до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Це єдиний острів з трьох гранітних утворень бухти Сен-Мішель, населений людьми. Місто на острові дуже древнє — існує з 709 року та нині налічує близько 80 жителів.

8

6. Маркет Крістіан Діор, Омотесандо, Токіо

Прозора вітрина SANAA для Діор — неповторне видовище для кожного відвідувача Токіо. Маркет знаходиться в районі, де кожна окрема будівля — шедевр, проте вітрина маркету виглядає напрочуд чарівно, особливо ввечері, перетворюючись на своєрідну коробку світла.

Christian-Dior-Store-Omotesando-Tokyo

 7.Херст-тауер, Нью-Йорк

Особливістю цього хмарочоса є трикутні панелі, що створює відчуття, немов будівля обмотана міцною металевою сіткою. Споруда належить архітектору Норману Фостеру. Цікаво, що милуватися 42-поверховим будинком найкраще зблизька — трикутні мотиви роблять Херст-тауер більш привабливим, аніж удвічі вищі за нього хмарочоси.

13

 

8. Нова Норвезька Опера і Балет, Осло, Норвегія

Цей будинок по праву вважають витвором мистецтва, адже він, немов підіймається з моря. Творці цього дива зовсім не прагнули створити черговий хмарочос, навпаки — будинок люб’язно показує всім свій просторий дах. Архітектори спеціально зробили багато пласких поверхонь на даху для скейтбордистів.

16

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі