Економіка України
Подобається

Підвищення тарифів на “комуналку” поки відклали. Як зекономити на жкг (фото, відео)

23/09/2015
Підвищення тарифів на “комуналку” поки відклали. Як зекономити на жкг (фото, відео)

1375351157

Уряд знайшов варіант, як не піднімати ЖКП. Більше того, комунальним підприємствам компенсують різницю в тарифах до початку опалювального сезону.

Про це в середу, 23 вересня, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході засідання Кабінету міністрів.

"Ви запропонували внести в Кабмін постанову про розподіл фінансового ресурсу з часткової компенсації цін і тарифів. Треба пояснити, що у нас було два варіанти: перший варіант, у зв'язку зі зростанням курсу долара на початку поточного року, це фактично був перший квартал, перевести це на кишені громадян. Тобто ще підвищити тарифи і цим компенсувати зростання курсу долара. Ми на це не пішли. Уряд знайшов 5600000000 гривень на те, щоб не підвищувати тарифи для громадян країни. Це дає можливість закрити заборгованості за спожите тепло, газ , воду, електричну енергію виключно коштами державного бюджету, а не перекладати це на витрати домогосподарств ", – заявив Яценюк.

"Треба цю постанову сьогодні прийняти за прискореною процедурою і терміново зобов'язати всі ОДА, і відповідні теплопостачальні компанії, і енергетичні компанії, і водопровідні, провести відповідні розрахунки, щоб ми могли закрити ці заборгованості до початку опалювального сезону. І я прошу Мінфін разом з ОДА, Геннадій Георгійович (Зубко. – Ред.), ви очолюєте цю роботу, постанова цю швидку підписати і завершити систему розрахунків ", – додав прем'єр.

 

1233313

 

 


                         



Коментарі