Економіка України
Подобається

Навіть субсидіанти постраждають: Наступний опалювальний сезон буде рекордно дорогим

19/06/2017
Навіть субсидіанти постраждають: Наступний опалювальний сезон буде рекордно дорогим

Кабмін прийняв рішення скоротити норми споживання газу, тепла та електроенергії на опалення з першого травня цього року.

 У минулому опалювальному сезоні субсидія покриває 330 кубів на опалення квартири площею 60 квадратних метрів, вже в наступному опалювальному сезоні “комунальну знижку” нараховуватимуть тільки на 300 кубів.

 Якщо при цьому продовжити спалювати 330 кубів, доведеться 30 кубів оплачувати без субсидії. За чинним тарифом – це ще 204 гривні.

173-1
 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

У квартирі такої ж площі з центральним опаленням субсидія буде покривати замість 3,28 всього 2,5 Гкал тепла. Якщо не скоротити споживання, за 0,7 Гкал доведеться платити без субсидії. У Києві такий обсяг тепла обійдеться в 1411 гривень.

Крім того, Кабмін переглянув тривалість опалювального сезону. Українці, які користуються центральним опаленням, будуть отримувати субсидії на тепло після рішення органів місцевої влади про старт опалювального сезону. А ось тим, хто самостійно опалює будинок або квартиру, опалювальний сезон скоротили на один місяць.

Українцям, які отримують субсидію, варто бути обережними з дорогими покупками

У 2017 році процедура оформлення субсидій значно посилилася. Наприклад, не продовжуватимуть знижки тим, хто навіть з субсидією накопичив борги за комунальні послуги. Крім того, втратити допомогу від держави можуть українці, які зробили покупку на суму від 50 тисяч гривень, або чий дохід істотно виріс.1412919512_pension-credit-age-changes-i4-1

Для виявлення “порушників” в Міністерстві фінансів уже створено спеціальний відділ. Його співробітники матимуть доступ до ряду реєстрів, що дозволить їм оперувати значною кількість інформації про одержувачів субсидій. Наприклад, з реєстрів відомство може отримати інформацію про покупку нерухомості і землі на суму від 50 тисяч гривень.

Також субсидій позбавлятимуть тих українців, які оформляють знижку на житло, яке здають в оренду.


                         



Коментарі