Економіка України
Подобається

“Така кріпосна практика незаконна”: Що робити, якщо до вас прийшли з перевіркою соціальні служби

15/02/2019
“Така кріпосна практика незаконна”: Що робити, якщо до вас прийшли з перевіркою соціальні служби

З різних регіонів України правозахисникам надходить інформація, що чиновники соціальних служб продовжують дискримінаційну практику перевірок внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за місцем проживання / перебування. І зупиняють соціальні виплати, якщо переселенця в цей час не було вдома.

Про це повідомив юрист Микола Козирєв на своїй сторінці в Facebook.

«Як відомо, постановою Верховного суду від 20.12.2018 року по справі 826/12123/16 така кріпосна практика визнана незаконною. Остаточно, без права оскарження », – написав він.

У разі, якщо до вас прийшли з перевіркою, то правозахисник рекомендує, що потрібно робити.

«Не бороніть, що не скандальте, не нервуйте. Тільки зауважте спочатку цьому пану, що згідно Постанови від 20.12.2018 року перевірка незаконна, а рішення суду держслужбовцям потрібно виконувати. І якщо, проте, буде складено акт перевірки, підпишіть його, але обов'язково сфотографуйте цей акт на свій телефон », – пояснив Козирєв.

Далі він рекомендує записати повне ім'я перевіряючого, його посаду та звернутися з цією інформацією і фото до правозахисників. Юристи можуть подати заяву про порушення кримінальної справи в ваших (і не тільки ваших) інтересах.


                         



Коментарі