Головні Новини
Подобається

Прийде повідомлення на телефон: Як і за що скоро штрафуватимуть автомобілістів

11/07/2018
Прийде повідомлення на телефон: Як і за що скоро штрафуватимуть автомобілістів

З вересня поточного року в Україні поліцейські отримають право штрафувати за неправильну стоянку та паркування без присутності водія, повідомляє в соцмережі група "Безпечні дороги України".

Тепер повідомлення про штраф коп залишатиме під лобовим склом, а водієві будуть відправляти відповідне повідомлення на мобільний телефон. Якщо припаркований автомобіль буде заважати або блокувати рух, то його евакуюють. 

"Працівник поліції не мав права виписувати штраф за відсутності водія. Автомобілісти, коли бачили поліцейського біля своєї машини, просто чекали, поки той поїде на наступний виклик", – прокоментував автоюрист Володимир Караваєв. Якщо порушник сплатить штраф протягом 10 днів, отримає знижку в розмірі 50%. Якщо ж водій не буде оплачувати штраф понад 30 днів – заплатить у два рази більше.  

Раніше ми писали, що систему паркування на вулицях Дніпра чекає істотне перетворення. Завдяки законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів", за який депутати Верховної Ради проголосували ще минулого року, місцеві чиновники планують упорядкувати пересування транспорту в місті. 



                         



Коментарі