Махінації
Подобається

“Що воно таке насправді – ПДВ?”: експерт розповів, як держава оббирає населення

22/06/2018
“Що воно таке насправді – ПДВ?”: експерт розповів, як держава оббирає населення

За допомогою податку на додану вартість (ПДВ) держава побічно оббирає населення. Таку думку висловив адвокат, директор адвокатського об'єднання Яків Гольдарб на прес-конференції.

"Люди платять і непрямі – непрямі – податки, які не включені у вартість їх активів. Наприклад, ПДВ – напевно, самий корупційний податок. Ви вийдіть з" Сільпо "або будь-якого іншого супермаркету, і з 1200 гривень у вашому чеку 200 грн становитиме податок на додану вартість ", – зазначив експерт.

Популярне: Купівля валюти онлайн та інші нововведення: що потрыбно знати про новий валютний закон, який скоро діятиме

За його словами, також ПДВ громадянам доводиться платити при розрахунку за комунальні послуги: з 7 тис. Грн вартості 1 тис. Кубометрів газу близько 1,5 тисячі становить ПДВ. Крім того, високий ПДВ на паливо (до 50% – від ціни літра палива) закладається у вартість всіх товарів і навіть багатьох послуг. У той час як в розвинених державах податок на додану вартість або дорівнює нулю або коливається в районі 1%.

При цьому він додав, що соціально значущі товари, як той же газ або ліки, повинні бути звільнені від стягнення ПДВ.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради України приступить до розгляду законів про розмитнення автомобілів на Єврономер. Передбачається, що депутати зменшать розмір акцизного податку для товарів, що ввозяться в країну б / у автомобілів, проте ця вартість все ж таки не буде низькою. Очікується, що вона може доходити до вартості самого автомобіля.
 


                         



Коментарі