Технології
Подобається

Юристам загрожує небезпека залишитися без роботи

15/12/2017
Юристам загрожує небезпека залишитися без роботи

Тепер і юристи повинні освоювати іншу професію

Штучний інтелект приходить в область юриспруденції, і вже сьогодні здатний знаходити потрібні документи і відсилання набагато ефективніше людей.

За даними McKinsey, у США налічується понад 1,3 млн ліцензованих юристів. При цьому, 22% роботи адвоката і 35% роботи юридичної клерка може бути автоматизовано, вважають аналітики компанії. Це не означає, що ШІ позбавить юристів роботи, але неприємності в кар'єрі їм забезпечені.

“На місці батьків студента-юриста я б турбувався, – каже Тодд Соломон, партнер юридичної фірми McDermott Will & Emery. – У молодих юристів сьогодні стало менше можливостей для навчання за ШІ".

Популярне: Вам досі не дали надбавки до пенсії? Стало відомо, коли українці отримають підвищені виплати

Навчаючись за мільйонам існуючих документів, файлів і юридичних довідок, новий алгоритм може навчитися знаходити відсилання на ті чи інші закони більш успішно, ніж дипломований юрист. Компанія JPMorgan на початку року оголосила, що використовує програмне забезпечення під назвою Contract Intelligence, яке протягом декількох секунд може зробити аналіз юридичних документів, що раніше займало 360 тис. годин робочого часу.

 

“Хоча програми поки що недосконалі, вони досить ефективно скорочують час, що витрачається на пошук і читання документів, – каже Арман Моейни, недавній випускник юридичної школи, мав можливість використовувати програмне забезпечення на основі ШІ в Університеті Флориди. – Пошук документів – робота, з якою зазвичай починають юристи початкового рівня у великих компаніях".