Технології
Подобається

Дрони-невидимки випробували в Україні: дізнайтеся деталі

13/12/2017
Дрони-невидимки випробували в Україні: дізнайтеся деталі

Новими безпілотниками вже зацікавилися військові

В Одесі відбулися випробування нових тактичних дронів-невидимок Sparrow-LE, повідомляє "Перший міський".

Новою розробкою вже зацікавилися військові. Оскільки попередня версія дрона раніше використовувалася ЗСУ під час антитерористичної операції на Сході країни.

"Випробування показують, що "горобчик" майже не боїться поганої погоди та здатний працювати при температурі до -30 градусів і при швидкості вітру до 12 метрів за секунду," – кажуть виробники.

За їхніми словами, наші дрони можуть конкурувати з іноземними через свою низьку ціну.

"Висота польоту до п'яти тисяч метрів, робоча висота – близько кілометра, дальність зв'язку – близько 50 км, можливо і далі, ми розширюємо діапазон. Дрон оснащений оптичним сенсором, камерою з 20-кратним зумом. А також має тепловізійний сенсор, який дозволяє працювати в нічний час," – йдеться у повідомленні компанії-розробника. 

Популярне: “Зарплати зростуть на 25%: Дізнайтесь кому “світить” таке щастя уже в 2018 році

Нагадаємо, не так давно у Гостомелі відбулася перша демонстрація польоту українського військового багатофункціонального безпілотного авіакомплексу "Горлиця". Апарат призначено для повітряної розвідки та його робота не залежить ані від погодних умов, ані від освітлення. Також він здатен уражати ворожі цілі за допомогою озброєння.