Без категорії
Подобається

Експерт поділився де росіяни планують нанести наступний удар! Що приховується за їхніми планами?

15/04/2024
Експерт поділився де росіяни планують нанести наступний удар! Що приховується за їхніми планами?

Слава Україні! Ставте лайк, коментуйте, підписуйтесь. Ми починаємо.

Голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан упевнений, що в розумінні росіян наразі єдиним варіантом є посилення вже існуючого угруповання вздовж фронтової лінії. Сергій Кузан вважає, що у росіян наразі немає достатніх ресурсів – військ або сил – для того, щоб захопити Харків.

"Для того, щоб такі ресурси з'явилися, їм потрібно створити нове угруповання і значно більше, ніж те, яким вони пробували зайти до Харкова у 2022 році. Тоді йшлося про 11-13 тис. осіб, але це були кадрові війська і добре укомплектовані. Це були їхні повноцінні, автономні, бойові підрозділи, батальйонно-тактичні групи, які здатні діяти самостійно. Зараз у них такого ресурсу немає. Тому їм потрібно накопичитися в кількості, і потім укомплектувати зброєю, технікою, офіцерським складом, включно з генеральським складом. Цей процес не залишиться непоміченим для нашої розвідки", – стверджує Кузан.

Саме тому, зараз для них є варіантом тільки посилення угруповання, яке перебуває вже по існуючій лінії фронту.

"Тому що поки що вони не виконали своє головне завдання, яке було їм поставлено ще восени минулого року. Тобто прорив нашої лінії фронту і вихід до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей. Це їхнє проміжне завдання, до якого вони ще навіть не наблизилися. Тому що вони не змогли прорватися і ми бачимо, що останнім часом, що вони роблять? Вони кидають більше техніки і здійснюють спроби прориву нашого фронту", – заявив Кузан.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

За словами Кузана, росіяни не накопичують якісь сили, не готують позиції десь на Харківському напрямку, а навпаки пробують якось активізуватися.

"Вони пробують вийти на більш сприятливі рубежі для того, щоб уже з них здійснити повноцінну наступальну кампанію, як сказав президент на початку літа. Зараз у них немає сили, щоб вийти до кордонів Донецької та Луганської областей. Зараз ми говоримо виключно про лінію фронту. Це, наприклад, на Бахмутському напрямку. Панівна висота – це Часів Яр. Ось чому вони пробують саме там наступати, тому що це панівна висота, це фактично остання висота так званого Донецького кряжу звідки проглядається вся територія", – розповів експерт.

Він наголосив, що утримання Бахмута не має сенсу без утримання саме Часового Яру. Причиною цьому є те, що саме Часів Яр розташований на висоті.

Також Кузан зазначив, що доступ до Куп'янська, Куп'янська-Вузлового та річки Оскіл, а також Оскільського водосховища, дозволить росіянам контролювати залізницю та під'їзні шляхи. Ці пункти становлять достатні рубежі для розпочатку широкомасштабного наступу з більш вигідних для них позицій.

"Знову ж таки Лиманський напрямок, наприклад Серебрянське лісництво – це те, за що йдуть бої. Вугледар їм стоїть як кістка в горлі. Тобто вони хочуть вийти на Курахове, і таким чином зрізати лінію фронту, ось це наше вклинювання, щоб відсунути нас від шляхів сполучення Донецьк-Волноваха", – вважає аналітик.

Варто зазначити, що за словами військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, росіянам поставили за ціль за будь-яку ціну вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

"Пам'ятаємо, тоді Авдіївка була ключовою точкою, тепер це Часів Яр. Але Авдіївку брали 14 років, битва за Бахмут тривала понад 10 місяців. Часів Яр уже перетворений на доволі серйозну фортецю, там також чимало бетонованих забудов. Для противника це не буде легкою прогулянкою", – зазначив Петро Черник.

На цьому у мене все, підписуйтесь і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся


                         



Коментарі