Політика
Подобається

Шокуюча заява Воллеса! України не буде в НАТО – як стримати Росію без вступу до Альянсу?

02/06/2023
Шокуюча заява Воллеса! України не буде в НАТО – як стримати Росію без вступу до Альянсу?

Головний військовий діяч Великої Британії, Бен Воллес, який висловив бажання очолити НАТО, висловив свої сумніви щодо найближчого вступу України до Альянсу. В інтерв'ю виданню The Washington Post, Воллес зазначив існуючі розбіжності у підходах Києва до НАТО. Він висловив думку, що НАТО, так само як і Європейський Союз, мають уникати повторення помилок минулого, не роблячи надмірних обіцянок країнам-претендентам, зокрема Україні.

Висловивши свої сумніви у швидкому вступі України до НАТО, глава Міноборони Британії, Бен Воллес, запропонував інші форми підтримки для України. Він вказав, що країни, які бажають більш тісно співпрацювати з майбутньою Україною, можуть укласти двосторонні або багатосторонні пакти про взаємну оборону. Це дозволить їм зобов'язатися до довгострокового плану розвитку українського військового потенціалу, забезпечуючи, що будь-які агресії проти України у майбутньому будуть мати високу ціну для Росії або будь-якої іншої країни.

Голова Міноборони Британії, Бен Воллес, вважає, що укладання двосторонніх пактів про взаємну оборону може бути успішним кроком у стримуванні Росії. Він стверджує, що російські сухопутні війська будуть виснажені у наступні 10 років. За словами Воллеса, західні країни продовжують підтримувати Україну шляхом постачання зброї та фінансування, при цьому не накладаючи тиск на Київ для початку мирних переговорів з Росією.

У той же час, прем'єр-міністр Великої Британії, Ріші Сунак, заявив, що "законне місце України – в НАТО". Президент Володимир Зеленський висловив сподівання на зближення з Північноатлантичним альянсом і підкреслив, що гарантії безпеки необхідні до того моменту, коли Україна стане членом НАТО.


                         



Коментарі