Без категорії
Подобається

Як окупанти втратили свою еліту під Вугледаром

13/02/2023
Як окупанти втратили свою еліту під Вугледаром

  Як Росія майже втратила елітну бригаду морської піхоти, поки штурмувала Вугледар. 

Користувачі мережі виявили відео, де видно як колона російської техніки скупчилась на полі. вони були у паніці та відступали. По черзі підривається їх БТР чи танки.


  Видання Politico, проаналізувавши знайдене відео, запевнили, що українські військові могли знищити кілька тисяч елітних російських військових. 

 

    Олексій Дмитрашківський –  начальник об'єднаного пресцентру Таврійського району ЗСУ повідомив, що разом із командним складом, було знищено велику кількість військової сили противника. Це сталося поблизу Вугледара та Мар'їнки у Донецькій області. Як повідомляє пан Олексій, за минулий тиждень, окупантами було втрачено приблизно 130 одиниць воєнної техніки, з них 36 танків. 

 

  Як додає військовий, росіяни щодня втрачали близько 150-300 морських піхотинців. Вся їх бригада, за судженнями Олексія,  налічувала 5000 солдатів. Більшість з них в полоні або вбиті.

 

  Російські “воєнні експерти” у мережі показали свої сумніви стосовно вірності командування їх батальйонами. Рішення відправити елітні війська у фронтальні атаки отримало багато критики. Московські активісти закликають суспільство підтримати ідею публічних судових процесів над офіцерами вищого статусу. Причиною цьому стали постійно повторювані помилки в управлінні військовими. 

 

  Спільнота з кремлівським баченням світу втрачає надію, що російські загарбники можуть розпочати масштабну наступальну операцію. 

 

  Як не щастить 155 бригаді. Вона була вже тричі переукомплектована. Спочатку після Бучі та Ірпеня, згодом її розбили під Донецьком. Наразі вся бригада знищена під Вугледаром.

 

  Іронічно, що ця поразка сталася через декілька днів після того, як міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив про "успішний наступ під Вугледаром".

 

  У своєму особистому блозі про неочікуваний відступ росіян з-під Вугледара повідомив командир російського воєнізованого формування у відставці Ігор Гіркін. 

 

  "Не прикрите з повітря і силами РЕБ висування танкових і моторизованих колон вузькими дорогами вздовж рідких лісопосадок на ідеально рівній місцевості (оскільки з обох сторін – мінні поля) закінчилося розгромом", – сказано в повідомлені Ігоря. Ми розуміємо, що росіяни відступали незапланованого без повітряної підтримки. 

  За словами все того ж Гіркіна, українські військові сили активно та вдало розстрілювало позиції окупантів. 

 

  Росіянами було втрачено: спецназівців та мотострільців, морпіхів, танкістів та 30 одиниць бронетехніки. 

 

  За повідомленням українського військового блогера Костянтина Машовецького, окупанти намагаються повторно прорватися до Вугледару через шлях недалеко від села Микільске. Там же їх активно обстрілює українська військова артилерія розбила вже цілу колону з боєприпасами та особовим складом.

 

  Росіяни продовжують підкорятися наказу Володимира Путіна у захваті повністю всієї Донецької області. Вони продовжують наступальні дії. Деякі з них можуть бути невдалими, але це не змінює страждань українців на землі, яку атакують. Росіяни не будуть зупинятися на своєму шляху до окупації. Їх напад буде продовжуватись. При цьому, Інституту вивчення війни повідомляє, що за останніми даними в окупантів немає можливості для широкої наступальної операції на Сході України.

  

  Вщент було знищено та спалено 12-13 вантажівок. Згоріло також кілька одиниць ББМ.

 

  Професійна британська розвідка останнім часом повідомляє про великі втрати кремлівських бійців. За думкою розвідки, причиною цьому є відсутність професійних та підготовлених людей, нестачею ресурсів на полі бою та невірною координацією. Це показує нам, що нещодавно мобілізовані солдати не є гарними та сильними бійцями. Їм не вистачає підготовки та вміння користуватися виданою зброєю. 

 

  За останні три дні під час наступу на Вугледар та Авдіївку, росіяни втратили багато військової сили. Що робить їх штурм неефективним, а результат мінімальний. 

 

  Війська окупантів продовжують штурмувати українські позиції під Вугледаром, Авдіївкою та Бахмутом. 

 

  Українцям важливо пам'ятати, що перемоги у деяких боях ще не означають скору перемогу у війні. ЗСУ продовжує відбиватися та оберігати українські землі. Наперекір фізичній та емоційній виснаженості наші герої на своєму місці. 

 

.

 


                         



Коментарі