Без категорії
Подобається

Бахмутська трагедія: що відомо зараз

13/02/2023
Бахмутська трагедія: що відомо зараз

  

  “Наша фортеця” – таку назву отримало українське місто Бахмут від президента Володимира Зеленського. Місто, яке продовжує страждати від катувань окупантами вже пів року. На вулицях міста досі тривають бої “за кожен будинок”, а росіяни посилюють свій наступ з метою знищити Бахмут.

 

  Група Вагнера продовжує укріплювати свої позиції, втрачаючи своїх бійців. Відома інформація про поля, які заповнені тілами окупантів.  

 

  Обстріли не зупиняються, вони постійні. Жертвами можуть бути все і воєнний об'єкт і цивільний. 

 

  Як бійці захищають місто. Українські сили, попри, мінусову температуру борються з окупантами та відбивають. Як кажуть військові – зброї не вистачає. Також, сильно відчувається нестача боєприпасів, особливо артилерійських. Абсолютно. Бійці з останніх сил та можливостей захищають місто. Члени 93-ї механізованої бригади повідомляють про нестачу зашифрованих пристроїв зв'язку закордонного виробника та бронетранспортерів для переміщення військ. Як кажуть ЗСУ – “Ця війна навчила нас, як боротися з ворогами при обмежених ресурсах”.

 

  Проблеми відчутні коли українські військові обстрілюють російські позиції з мінометів калібру 60 міліметрів. Перший снаряд вилітає з тріском, а другий не викидається взагалі. Несправність механізму змушує весь підрозділ направлятись в укриття. 

 

  Ворог має контроль над двома головними дорогами до міста. Вони також використовують один шлях як лінію постачання.

 

  Окупанти ще з липня захоплюють цю територію. Наші військові думають, що у росіян є шанс перемогти, через їх підготовленість та достатню кількість зброї. Українські бійці сподіваються на закінчення ресурсів у росіян. На їх думку, тільки це зараз може допомогти.

 

  Командир бригади Ігор каже, що місто тримається, транспорт ходить. Бахмут залишається під захистом, незважаючи на постійні обстріли. Окупанти намагаються оточити місто, щоб забрати місто під свій контроль та вигнати ЗСУ звідси, але в них досі нічого не виходить. Українські військові не збираються покидати свою територію. Враховуючи, що покинути Бахмут – це варіант для рятування їх життів, але військові поки цього не планують. Наші бійці впевнені, що при умові повного контролю росіянами над Бахмутом, з’явиться легкий доступ до інших міст – Краматорську і Слов'янську.

 

  Вищі посадовці впевнені, що новий наступ вже почався. Саме тому, продовжуються сильні обстріли Донбасу. Це є небезпечним для Бахмутського напрямку. 

 

  Росіяни все ще планують зробити “щось масштабне” до річниці вторгнення. У ЗСУ є сподіванн, що бій за Бахмут виснажить росіян та забере у них всі сили. Що в свою чергу дасть нашим бійцям більше часу для захисту міста. 

 

  У росіян закінчується час. Вони пам’ятають, яка дата скоро настане. Загарбники з усіх сил намагаються знесилити українських військових. Вони планують вижити усі сили з нашого народу, з військових та з Бахмуту. Часу обмаль. 

 

  Життя у Бахмуті. Якщо Ви звернете свою увагу на пункти незламності зможете побачити, як літні жінки гріються теплими напоями та намагаються щось приготувати. Приблизно 5000 жителів залишилися без світла і води, в темряві та постійному страху. 

 

  Знаходитись на вулицях міста небезпечно. Російські снаряди літають всюди. Небезпек на кожному кроці. Такі умови життя є важкими та впливають на емоційний стан жителів. Їм важко, але вони продовжують триматися. 

 

  Багато людей залишились тут із дітьми та в повній небезпеці, але їх не покидає віра. Віра в Бога, віра в ЗСУ. Вони моляться, а за вікном чути жахливі звуки битви. Звуки війни.   

 

  Виїжджають з міста люди з важкістю. Через обстріли та частково перекриті дороги опинитися за межами міста стає проблематично. Та сильні українські люди не здаються. Вони намагаються з останніх сил врятувати своє життя.

 

  Бахмут продовжує страждати та стояти стіною за всю Україну. ЗСУ з останніх сил захищають та оберігають українців. Російські загарбники досі спроможні на великі руйнування. Вони продовжують прибувати та намагатись окупувати Бахмут повність, та вщент його знищити. 

 

  Українські бійці потребують техніки та віри. Вони віддають свої життя та наражають себе на небезпеку. Вони заслуговують підтримки українців. 

 

  Громадян України просять залишатися обачними, не ігнорувати повітряну тривогу та бути готовими до ймовірного нового наступу росіян.

 


                         



Коментарі