Військові
Подобається

Дійдуть до Азовського моря і звільнять Крим! Експерт розповів про нове озброєння

25/01/2023
Дійдуть до Азовського моря і звільнять Крим! Експерт розповів про нове озброєння

Нове озброєння, яке отримала Україна, ЗСУ зможуть заблокувати росіянам сухопутний коридор до Криму та дійти до Азовського моря.

Про це повідомив  полковник запасу ЗСУ Роман Світан. За словами експерта в Україні скоро може початися велика наступальна операція в подальшому із звільненням Криму та Азовського моря. Наша країна підготувала нові сили для виконання стратегічного плаану.

Світан зазначив, що після виконаного завдання відбудеться обвалення Запорізького, Херсонського фронту та розпочнеться деокупація Криму.

"Нам передали ті позиції, які ми запитували для виконання однієї великої наступальної операції – стратегічного наступу. Здебільшого це вихід на азовське узбережжя", – сказав Світан

Полковник також додав, за деякими позиціями вдалося отримати навіть більшу кількість зброї, ніж просила Україна.

"Припустимо, тих же бронемашин дали понад 1000, хоча запитували близько 700. Танків нам дали понад 150 – це більше половини того, про що просили", – додав експерт.

Хочемо зазначити, що Зазначимо, що за словами Залужного, Україні необхідно 300 основних бойових танків для забезпечення українських контрнаступів. 

США готуються передати Україні Abrams: ЗМІ дізналися деталі закупівель та терміни постачання танків. 

Про надсилання танків Штати можуть оголосити вже сьогодні.

США готові розпочати процес передаванні Україні десятків бойових танків Abrams M1. Але процес може тривати місяці, а, імовірно, навіть роки. 

Abrams, ймовірно, будуть закуплені через фонд, відомий як Ініціатива сприяння безпеці України (USAI), який дозволяє адміністрації президента Джо Байдена отримувати зброю з промисловості, а не з існуючих запасів зброї в США.

Один із чиновників сказав, що, можливо, адміністрація Байдена могла б використати фонд USAI, щоб купити Abrams у союзників, відремонтувати їх, а потім відправити до України. Водночас цей процес може зайняти місяці та навіть роки.

За даними Sky News Arabia, Байден може передати Україні 10 таких танків. На такий крок Вашингтон, мовляв, хоче піти, щоб вплинути на Німеччину.

А  от СNN із посиланням на трьох офіційних осіб США повідомило, що терміни фактичного постачання танків і кількість техніки досі невідомі, але Штати завершують підготовку плану з відправлення Abrams до України. Журналісти припускають, що таке рішення може бути частиною спроби вирішити дипломатичну суперечку з Німеччиною.

Вчора 24 січня стало відомо, що Танки Leopard 2 будуть в Україні – Німеччина нарешті дозволила постачати ці танки. Раніше бажання передати Україні роту Leopard 2 висловила Польща.

Нагадаємо, що впродовж декількох днів серед світових політиків точився скандал, аби Німеччина передала Україні Lеopard 2.

Восени минулого  року почалися активні обговорення можливості передавання українським військовим німецьких танків Leopard. 11 січня 2023 року під час дипломатичного візиту до Львова президент Польщі Анджей Дуда. Однак для передавання потрібен був дозвіл Німеччини. Через місяць переговорів та дебатів, канцлер Німеччини Олаф Шольц все ж таки вирішив передати танки Leopard 2 ЗСУ. 

Окрім Польщі понад десяток країн погодилися передати Україні танки Leopard 2. 

Leopard 2 — основний танк, який ще часто називають "А0", щоб відрізнити від інших модифікацій. Випускався від жовтня 1979 до березня 1982 року. Всього створили 380 таких машин. Основним обладнанням цього варіанта є електро-гідравлічний стабілізатор WNA-H22, комп'ютер керування вогнем, лазерний далекомір, датчик вітру, перископ загального призначення EMES 15, панорамний перископ PERI R17, баштовий приціл FERO Z18 тощо.

Наразі для України потрібні ракети ATACMS, щоб знищувати логістику росіян та не допустити чергової "великої бійні" на нових лініях фронту. 

 


                         



Коментарі