Політика
Подобається

Успіх ЗСУ на Півдні! Ворог відступає – сенсаційна заява експерта!

08/09/2022
Успіх ЗСУ на Півдні! Ворог відступає – сенсаційна заява експерта!

Збройні Сили України продовжують розвивати успіх на Півдні, про що вже масово говорять вітчизняні та закордонні джерела.

– Попри те, що погода мінлива і відчувається подих осені, на лінії зіткнення досить спекотно. Спекотно там саме ворогу. Нам вогневий контроль їх не зігріває, а випалює з цієї території, – розповіла 24 каналу голова об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

– ЗСУ продовжують позиційні бої, покращують своє положення і погіршують логістику та управлінську діяльність ворогів.
Це нервує та знесилює росіян. Саме така ситуація нам і потрібна для подальших кроків
, – додала речниця ОК "Південь".

За її словами, ситуація на Півдні залишається досить напруженою, насамперед для російських загарбників.

Попри активні обстріли з боку ЗСУ, окупанти на Херсонщині вперто продовжують налагоджувати альтернативні способи переправи через Дніпро. 7 вересня українські військові завдали потужного удару у той час, коли ворог намагався налагодити альтернативну переправу в районі Голої Пристані.

У результаті знищено баржу з окупантами та бойовою технікою на борту.

– Це дуже результативне влучання, коли накопичена техніка, зібрана для переправи або у процесі переправляння, потрапляє під наш вогневий контроль, – зазначила Гуменюк.

Вона заявила, що для ЗСУ дуже зручно, коли ворог збирає усі свої сили в одному місці.

– Такі влучання для нас – це найкращий показник, що підтягування сил та засобів ворога обмежене, – наголосила речниця ОК "Південь".

Про те, що ЗСУ мають успіхи на Півдні України, говорять вже не лише міжнародні експерти й наш Генштаб, а й самі росіяни. Щоправда, вони визнають це випадково.

Інформацію про успіхи ЗСУ на Півдні підтвердили російські джерела та навіть міноборони держави-агресорки. Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що це трапилося випадково.

– Російські джерела, включно з міноборони росії, випадково підтвердили, що українські війська досягають успіхів на заході Херсонської області в районі Сухого Ставка,– мовиться у повідомленні.

Наші захисники протягом доби 7 вересня завдали потужні удари по ворогу на Півдні. Втрати ворога там становлять 108 осіб і багато техніки.

Загалом нагі ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 370 вогневих завдань. Також працювала авіація ЗСУ, яка завдала 13 ударів.

Яку техніку втратили росіяни:

•    5 танків;
•    3 реактивні системи залпового вогню "Град";
•    15 одиниць авто-бронетехніки;
•    10 гаубиць та гармат важкої артилерії;
•    120 міліметровий міномет;
•    2 пускові установки С-400;
•    радіолокатор наведення до С-300.

Окрім цього, ліквідували два склади ворожих боєприпасів на Миколаївщині.

Водночас ворог зосередився на утриманні займаних рубежів та дистанційних діях. Переважно в областях Півдня були в цей день артилерійські та мінометні обстріли, авіаційні та ракетні удари. Мовиться як про позиції воїнів України, так і про населені пункти.

Окупанти втратили переправи біля двох населених пунктів на Херсонщині. Наразі вони під вогневим контролем українських захисників

Про це 6 вересня повідомили в оперативному командуванні "Південь". Зазначили, що за останню ніч по ворогу вдарили 150 разів.

– Протягом ночі ракетно-артилерійськими підрозділами виконали понад 150 вогневих завдань з ураженням живої сили, озброєння та техніки, 2-ох переправ в районах Дар'ївки та Голої Пристані, – написали в угрупованні

Загалом за попередню добу на Півдні ворог втратив 35 одиниць живої сили та 4 бойових машини піхоти.

Українські військові, станом на 6 вересня, ліквідували понад 50 тисяч російських вбивць. На початок повномасштабного вторгнення окупанти налічували 850 тисяч регулярних військових. Це був п'ятий показник з усіх країн.

Проте втрати росіян, попри 50 тисяч вбитих, є набагато більшими, оскільки невідома кількість поранених.


                         



Коментарі