Без категорії
Подобається

Чоловіків з тимчасово окупованих міст України будуть примушувати йти проти ЗСУ.

09/05/2022
no-cover

 

Омбудсменка Людмила Денісова повідомляє, що  російські військові хочуть видати ув'язненим у тимчасово окупованому Херсоні зброю та змусити їх воювати проти України.

 

У Херсоні налічується слідчий ізолятор та три в'язниці. За словами Денісової, там перебувають понад 2 тисячі ув'язнених. росіяни хочуть дати цим людям зброю та змусити їх воювати проти Збройних сил України.

Омбудсмен зазначив, що у СІЗО в Херсоні залишилися 700 працівників, які нікуди не збиралися. У них також є їжа та вода. За її словами, якщо працівники вийдуть із закладу, «в’язнів обов’язково заберуть».

Денісова також зазначила, що в Херсоні людей викрадають на вулицях через те, що окупанти хочуть провести незаконну примусову мобілізацію.

Раніше представник президента України в Криму Таміла Ташева повідомила, що в Херсонській області окупованої території окупанти затримали та закатували в підвалі близько 500 осіб. Серед затриманих були активісти та ветерани Донбасу.

Людмила Денісова додала, що окупанти будують у Херсоні катівні.

"Зараз заарештовують колишнього мера. Його намагаються змусити до співпраці. Він дуже сміливий, і готовий триматися. Але ніхто не знає, як довго він протримається", – сказала вона.

 


                         



Коментарі