Політика
Подобається

20 хвилин тому! Телефонна розмова Блінкен та Борель про Україну

16/01/2022
20 хвилин тому! Телефонна розмова Блінкен та Борель про Україну

Держсекретар Блінкен та представник ЄС із закордонних справ Боррель провели телефонну розмову.  Обговорювали ситуацію в Україні. 

Представник Євросоюзу у закордонних справах Жозеп Боррель обговорив нарощення військових сил Росії навколо України  разом із держсекретрем США Ентоні Блінкеном. Про це повідомляє прес-служба Держдепу.

Відомо, що під час розмови Блінкен запевнив, що будь-яка агресія РФ щодо України, матиме жорстокі, швидкі та скоординовані  наслідки. Також держсекретар наголосив на важливості дій для підтримки цілісності та суверенітету України. Також Блінкен і Боррель обговорили двосторонні та багатосторонні дипломатичні відносини після пропозицій, представлених Росією щодо її поглядів на домовленості про безпеку в Європі. Політики обговорили довоготривале партнерство ЄС та США задля протистояння викликам безпеки. 

Нагадаємо, що минулого тижня Ентоні Блінкен під час брифінгу в  Білому домі заявив, що Росія може використати провокацію як привід напасти на Україну. За його словами, дії Росії несуть небезпеку, однак, основним шляхом вирішення ситуацій навколо неї – залишається дипломатія. 


                         



Коментарі