Політика
Подобається

Щойно в прямому ефірі! Арахамія вмазав, Железняк не чекав

17/12/2021
Щойно в прямому ефірі! Арахамія вмазав, Железняк не чекав

16 грудня, в прямому ефірі соціально-політичного шоу "Право на владу" телеканалу "1+1". Під час обговорення підсумків 2021 року між головою фракції "Голос" Ярославом Железняком та головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамієм виникла дискусія.
Голова фракції "Голос" задав питання Арахамії, нарахунок того, чи вважають "слуги", що життя українців покращилося в 2021 році. В голови фракції "Слуга народу" це питання викликало обурення.
"А який прорив ти хотів, я прошу вибачення, коли другий рік поспіль йдуть хвилі коронавірусу? А в якій країні прорив стався за останні два роки, можеш мені навести приклад? Якщо в США найбільша інфляція за 10 років. Який прорив? У 10 разів ціна на газ зросла, який прорив?"
Також Железняк поцікавився в нього про енергетичну кризу та, що сприяло перешкодженню для її прийняття.
"Вам заважала енергетична криза? Що заважало прийняти зміни?", запитав Железняк
Відповідаючи на ці питання Архамія згадав про шкільні дні самоврядування.
"Ось мені іноді хочеться вашу фракцію взяти й сказати: "Ось вам уряд, покажіть нам майстер-клас". Зробіть прорив, коли світова економіка котиться в тартарари", наголосив він.
Також, під час шоу виникла ще одна дискусія, журналіст Роман Срипін звинуватив Нестора Шуфрича і членів ОПЗЖ у російській агресії.
Скрипін пригадав Шуфричу його політичне минуле в "Партії регіонів", та звинуватив його та членів цієї політсили в російській агресії. Тим не менше, нардеп від проросійської ОПЗЖ поділився своїми роздумами про йомовірне російське вторгнення в Україну, й це викликало обурення в журналіста.
"Що ви несете? За нас ніхто не воюватиме, це зрозуміло. Для чого ця маніпуляція? Ви ж знаєте це. Для чого ця претензія до європейців чи американців? Вони почали війну, чи "москалі"? Ви тоді мені в 2014 році сказали: ми втратили Крим. Що означає втратили? Він відпав? Ви досі не можете сказати, що у нас війна. Вона почалася в 2014 році з окупації Криму, з вторгнення Росії. Ви тоді говорили: що робити, стріляти в них? Так, стріляти", заявив Скрипін.
Також він пригадав йому проросійську риторику "Опозиційної платформи За життя".
"Ви досі не визначилися, вся ваша партія, що ви привели війну за руку в Україну, всіма своїми зусиллями. Ви тепер партія миру? Ні, ви винуватці цієї війни. Що ви плетете? Хто за нас воюватиме? Ми будемо самі воювати. Але війну розв'язала Росія… Ви станьте на коліна та покайтеся перед всією Україною", звернувся він до нардепа.
Після перерви Шуфрич спробував відповісти журналісту.
"Я завжди буду захищати право журналіста висловити свою позицію, якщо ця позиція не суперечить чинним законам України і, відповідно, не закликами до ворожнечі. Але я залишаю за собою і право сприймати або не сприймати цю позицію", наголосив він.
Зазначимо, що раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що крім ОПЗЖ російські війська в Україні ніхто не чекає.
Нагадаймо, що темою цього випуску було підведення підсумків 2021 року: початок вакцинації від Covid-19, закон про олігархів, закриття каналів Медведчука,війська Російської ферераціх біля Східного кордону України. Також на обговорення висувалися результати зустрічі президента Зеленського з лідерами Франції та Німеччини в Брюсселі.


                         



Коментарі