Політика
Подобається

Країна в шоці! Порошенко залишиться без грошей: рішення принято, документ підписано! Дороги назад немає

09/11/2021
Країна в шоці! Порошенко залишиться без грошей: рішення принято, документ підписано! Дороги назад немає

Експрезидент України Петро Порошенко, боячись закону про олігархів, продав права на два  свої телеканали: “Прямий” та “5 канал”. Відтепер корпоративні права належать новому медіахолдингу "Вільні медіа", створеному з ініціативи журналістів його телеканалів. Про це повідомляє 5 канал.

Придбання було здійснено за ринковою ціною. Значна сума угоди відображає істотний внесок, що родина Порошенків та пов'язані з нею компанії зробили у створення, підтримку та розвиток вільної демократичної преси. Угода передбачає розстрочку з виплати покупної ціни, розрахунки буде проведено відповідно до умов укладеної угоди, – йдеться в повідомленні.

Конкретної суми угоди оголошено не було, проте відомо, що за підсумками перемовин передбачається розстрочка щодо виплати покупної ціни.

Ми переконані, що після зміни влади демократичним шляхом Україна знову стане привабливою для іноземних інвесторів, що готові інвестувати у справжню незалежну журналістику, а "Вільні медіа" зможуть залучити іноземних інвесторів для подальшого поштовху розвитку каналів.

Найбільшими аукціонерами стали трудові колективи, адже 10% акцій холдингу відведено під участь усього колективу медіа. А Петро Порошенко не зможе вплинути на редакційну політику каналів чи іншим чином здійснювати контроль щодо "Вільних медіа".

Також співвласниками медіахолдингу "Вільні медіа" стали народні депутати Володимир Ар'єв, Ірина Геращенко, Вікторія Сюмар, Ірина Фріз, які також відразу передали свої акції і незабаром на них чекає така ж сама угода про невтручання в редакційну політику.

Ми публічно заявляємо, що наша мета – зберегти свободу слова в країні та не допустити репресій проти незалежних ЗМІ. Наші трудові колективи відіграли важливу роль у двох демократичних революціях, які забезпечили європейський рух країни та її демократичний розвиток. Україна – це Європа. І вільні ЗМІ – це важливий інститут у кожній демократичній державі. Ми не дамо це знищити.


                         



Коментарі