Головні Новини
Подобається

Галузь енергетики зруйнована: що нам загрожує?

03/07/2021
Галузь енергетики зруйнована: що нам загрожує?

Масштабна криза в "зеленій" енергетиці нехтування депутатами зобов’язань щодо погашення боргів перед виробниками струму з ВДЕ ставлять під загрозу перехід України “на зелену сторону”.

Про це оголосила народний депутат, член парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування Леся Василенко.

"Саме гостре питання, яке зараз ставить парламент уряду в тому числі – це як зробити так, щоб Україна нарешті почала виконувати свої зобов’язання, по-перше, перед бізнесом, який працює тут і зараз, по-друге, перед нашими міжнародними партнерами. 

Бо перед ними ми вже за останні кілька років, починаючи з початку 2020 року, набрали знову багато зобов’язань, сказавши, що ми приєднуємося до європейського зеленого курсу, сказавши, що ми працюємо на те, щоби зменшити кількість викидів парникових газів", – заявила Василенко.

"Як ми маємо збільшити за фактично 10 років частку "зеленої" енергетики, коли далі продовжується хаос на ринку, коли незрозуміло з яких грошей брати кошти, щоб повернути борги, – це є питання, яке ми як парламентарі, регулярно задаємо", – повідомила депутатка.

 


                         



Коментарі