Головні Новини
Подобається

Пройшов не всі “кола пекла”! Чому “застряг” закон про ліквідацію ОАСК?

28/06/2021
Пройшов не всі “кола пекла”! Чому “застряг” закон про ліквідацію ОАСК?

Невідкладний закон про те, щоб закрити цю структуру зупинився на пів дорозі до схвалення. Комітет Верховної Ради з правової політики стверджує, що потрібна позиція Вищої ради правосуддя. А навіть деякі з них не погоджуються з проєктом цього закону.

"Я особисто повністю підтримую законопроєкт президента. 

Але перш ніж описувати ситуацію в комітеті скажу, що ми весь цей час з великим терпінням чекали адекватної справедливої реакції Вищої ради правосуддя на оприлюднені факти і матеріали щодо конкретних суддів цього суду. 

Відсутність цієї реакції бентежить і тільки підтверджує те, наскільки серйозні у нас проблеми в судовій гілці влади" – стверджує депутат від “Слуги народу” Андрій Костін.

Очільник комітету з правової політики погоджується з тим, що альтернативного рішення, окрім як ліквідації немає. Також зазначає, що в комітеті за подібне рішення проголосували лиш його однопартійці. Інші депутати чинили опір.

“Причини подібної позиції кожного окремого народного депутата або фракції можуть бути найрізноманітнішими. Ви говорите про можливий вплив якихось сил, я не маю фактів, тому не можу це оцінювати та коментувати. Але кожен з членів комітету аргументував свою позицію. Засідання проводилося онлайн і послухавши його, можна дізнатися, хто як голосував і зрозуміти, як непросто приймаються колегіальні рішення”.


                         



Коментарі